1848-ban új nemzet született

Forrás: MTI

Új nemzet született 1848-ban, amely átélte, hogy a hazában mindenki összetartozik – jelentette ki a honvédelmi miniszter a nemzeti ünnepen Sümegen.

1848. március 15-én, a reformkor készülődése után eljött az idő, hogy a dolgok megváltozzanak. Az ezeresztendős haza megújult, mert a lelkekben is megtörtént a változás – mondta Hende Csaba.

„Új nemzet született, mert a magyarok hajlandóak voltak összeadni erejüket és megharcolni jogaikért” – fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy az emberek hátrahagyták otthonukat és a hazáért harcoltak, akik pedig nem mentek, azok is tudták, hogy az „ügy és a zászló” az övék.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy a Habsburg Monarchia jól kiképzett csapatait a hevenyészve felszerelt honvédok csaknem az egész ország területéről kiverték, és bár a cári sereg túlereje megadásra kényszerítette a magyarokat, ügyük nem bukott el.

Hende Csaba kiemelte: március 15. egyben a számvetés ideje is. A kormány az elmúlt öt évben végzett munkájára utalva azt mondta, hogy békeidőben végigharcoltunk egy szabadságharcot az Országgyűlés, a diplomácia és a kormányzás eszközeivel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!