2008: „Túlélőshow” Gyurcsány-módra

Forrás: mno.hu

A 2008-as év legmeghatározóbb politikai eseménye a népszavazás volt – nyilatkozták az MNO által megkérdezett politológusok. Stumpf István szerint a vizitdíjat és tandíjat leszavazó voksolás óta nyilvánvaló, hogy a kormány csak „túlélőshow”-t folytat.

2008 a válság éve volt, és a jövő év eseményei azon múlnak, hogy az mennyire nyúl mélyen az emberek zsebébe – fogalmazott Boros Bánk Levente. Mráz Ágoston Sámuel szerint 2009-ben hatalmas tétje lesz az EP-választásnak.

A 2008-as év meghatározó eseményének tartja Stumpf István a népszavazást, amely világossá tette, hogy a kormányzás korábbi formájában nem folytatható. Az SZDSZ-től megváló kormány kisebbségben folytatta „túlélőshowját”, amellyel képes volt a költségvetésről szóló törvénynek is biztosítani a megkívánt többséget.

A költségvetés megszavazását a miniszterelnök vesszőfutásának megkoronázásaként értékelte a Századvég Alapítvány elnöke, ami az elmúlt idők legnagyobb ellentmondására világít rá: egy olyan kényszerszolidaritás vállalására, amelyben bár felfedezhető Gyurcsány Ferenc személyes politikai sikere, ugyanakkor annak ára az elvi politizálás teljes hiánya és a politika üzletté silányulása, illetve a szociális válság elmélyítése. Mindezek miatt az emberek növekvő bizalmatlansággal tekintenek a kormányzati politikára.

A teljes cikk itt olvasható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!