2014 a családok európai éve lesz?

Forrás: MTI

A családpolitika népesedési folyamatokra gyakorolt hatása lesz az egyik témája az uniós tagállamok demográfiai és családügyi miniszterei pénteki gödöllői informális ülésének, a tanácskozáson Orbán Viktor miniszterelnök mond nyitó beszédet.

Az ülésen a miniszterek tárgyalnak az unióban tapasztalható demográfiai trendekről, a versenyképességet ösztönző EU 2020 stratégiáról, a tagállamok családpolitikai együttműködésének erősítéséről és a családpolitika demográfiai folyamatokra gyakorolt hatásáról.
    
A magyar elnökség továbbra is hangsúlyozni kívánja a családpolitika szerepét a demográfiai kihívás kezelésében, és kezdeményezi, hogy a 2014-es évet a családok európai évének nyilvánítsa az EU.
    
Az informális találkozón Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter elnököl, jelen lesz Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is. A tárca tájékoztatása szerint az eseményre meghívást kaptak az unió tagjelölt államainak (Horvátország, Törökország, Macedónia, Montenegró és Izland) miniszterei is, megfigyelőként lehetnek jelen. Az Európai Bizottságot Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztos képviseli.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!