A 2015. költségvetés fő számairól dönt a parlament

Forrás: MTI

Újabb háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők kedden véglegesíthetik a jövő évi költségvetés főösszegeit, vagyis a teljes büdzsé bevételeit, kiadásait és hiányát. A parlament szintén kedden szankcionálhatja a veszteségesen működő szupermarketeket, szerdán pedig az ügyészség, a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) tevékenységéről szóló beszámolókat tárgyalhatja.

A Ház ülése hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Ezt követően a novemberi újpesti időközi választáson szocialista színekben mandátumot szerzett Horváth Imre teheti le képviselői esküjét. A politikus a korábban elhunyt Kiss Péter, volt kancelláriaminiszter helyét foglalhatja el az MSZP-s padsorokban.

Az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések után a keddi zárószavazásokat készíthetik elő az elfogadni tervezett indítványok összegző módosító javaslatainak vitáival.

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján az Országgyűlés így kedden összesen négy javaslatot fogadhat el, továbbá rögzítheti a jövő évi költségvetés főösszegeit.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!