2022-re Magyarország lesz a régió legversenyképesebb országa

A kormány 3 ezer milliárd forintos útépítési és -felújítási programjának 2022-es befejezésekor Magyarország lesz a legversenyképesebb ország a régióban, itt lesz a legtöbb autópálya és négysávos autóút, ami jelentősen bővíti az ország gazdasági lehetőségeit – emelte ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.

kdnp.hu – MTI

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (b) és Hegedűs Zoltán alpolgármester (Fidesz-KDNP, b2) érkezik a 47-es főút hódmezővásárhelyi elkerülő útjának végcsomópontján épült kopáncsi körhíd próbaterhelése alkalmából tartott sajtótájékoztatóra 2018. február 9-én. (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Lázár János a hódmezővásárhelyi elkerülőút végcsomópontjánál épült kopáncsi körhíd terheléses próbája alkalmából tartott sajtótájékoztatón az útépítési program kiemelt célterületének nevezte a dél-alföldi régiót. A kormány célja, hogy a 2020-as évek elejére Szegedet és Debrecent négysávos út kösse össze – mondta, és megemlítette, hogy emellett zajlik a Kecskemét-Békéscsaba autóút építése is.

A miniszter az egyik legfontosabb feladatnak a megyei jogú városok bekötését nevezte az autópálya-hálózatba. Mint mondta, ez a munka minden településnél elkezdődött.

Lázár János kifejtette, a közútfejlesztési program másik célkitűzése, hogy az autópályák elérjék az országhatárt, ezek a beruházások is elindultak. Magyarország legnagyobb – mintegy 300 milliárd forintos – közúti beruházása, a Kassa-Miskolc autópálya építésére kiírt közbeszerzési eljárás is zajlik már.    

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!