Ami jó Magyarországnak, az jó az önkormányzatoknak is

Az elért eredményeket méltatták a kormánypárti képviselők szerdán a parlamentben az ellenzék által kezdeményezett, Változás kell Magyarországon! című politikai vitában.

kdnp.hu - MTI

Belső lapos

Gaal Gergely, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője (Fotó: Váli Miklós

Gaal Gergely (KDNP) a vitanap önkormányzatiságra vonatkozó részéről szólva kijelentette: ami jó Magyarországnak, az jó az önkormányzatoknak is.

A magyar gazdaság jó teljesítménye az önkormányzatoknak is rendkívül fontos, a növekedés pedig várhatóan gyorsulni fog - mondta, hozzátéve, hogy a bővülés támogatása érdekében hozott kormányzati intézkedések érdemben hozzájárultak a belső kereslet erősödéséhez. Megjegyezte továbbá, hogy Magyarország a segélyalapú helyett a munkaalapú társadalom irányba indult el.

A kereszténydemokrata képviselő arról is beszélt, hogy a kormány által átmeneti foglalkoztatási formának tekintett közfoglalkoztatásnak köszönhetően javult a települések képe, sőt nőtt az idegenforgalmi vonzerejük is.

Összegzése szerint a Fidesz-KDNP-kormányzat óriási erőfeszítéseket tett az önkormányzatok segítése érdekében.

Gaal Gergely egyúttal cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek önkormányzatok felszámolására vonatkozó tervekről szóltak, és megerősítette: minden településnek lehet helyhatósága.

Azt is mondta, hogy erősíteni kell az együttműködést a magyarországi önkormányzatok és a határon túli települések helyhatóságai között. Kiemelte továbbá a helyi közösségek erősítésének fontosságát, amit segít például a közösségi terek fejlesztésének programja.