Aradszki András: Hogyan ösztönzi a kormány a zöld átállást?

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn, parlamenti interpellációjában elengedhetetlennek nevezte, hogy az atomenergia mellett a napenergia is jelentős mértékékű szerepet játsszon az energiamixben. A hazai napenergia-kapacitások óriási mértékű növekedéséről beszélő képviselő kiemelte, hogy történelmi előrelépés történt a zöldenergia lakossági hasznosításának terén.

kdnp.hu - MTI

Arra is kitért, hogy Magyarország európai összevetésben is az élen jár a napenergia hasznosításában. Aradszki András fontosnak nevezte, hogy a termelők az energia tárolásáról is gondoskodni tudnak.

Miként ösztönzi a kormány a családok és a vállalkozások zöldátállását”

– kérdezte a képviselő.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, a kormány büszke lehet az eddig elért eredményekre. Rámutatott, hogy már idén februárra sikerült elérni az eredetileg 2030-ra kitűzött hatezer megawattos napenergia-kapacitást.

A kormány szeretné erősíteni a kedvező folyamatokat, ezért alkotott egy kétszázmilliárd forintos pályázati konstrukciót, amelynek egyik eleme a Napenergia Plusz program - hívta fel a figyelmet.

A képviselő a választ elfogadta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!