Fidesz: Másokat kérnek számon azok, akik minden bevándorláspárti javaslatot megszavaztak

Három olyan bevándorláspárti képviselő állt ma ki, hogy másokat kérjen számon, akik az Európai Parlamentben minden bevándorláspárti javaslatot megszavaztak a magyar emberek akaratával szemben - közölte a Fidesz csütörtökön az MTI-vel.

kdnp.hu – MTI

A nagyobbik kormánypárt ezt Ujhelyi István és Szanyi Tibor MSZP-s, valamint Jávor Benedek Párbeszédes európai parlamenti képviselő sajtótájékoztatójára reagálva közölte. A politikusok egy rendezvényt tartottak volna, amelyen az európai parlamentben végzett munkáról számolhattak volna be a politikusok, de rajtuk kívül senki nem ment el az eseményre. Ujhelyi István gyávának nevezte a Fideszt és Orbán Viktor miniszterelnököt is.

A Fidesz reagálásában azt írta, Ujhelyi István, Szanyi Tibor, Jávor Benedek, és a Gyurcsány-párti képviselők arra használják mandátumukat, hogy minden egyes bevándorláspárti javaslatot megszavazzanak. Megszavazták a migránskvótát, a migránsvízumot, a Soros-szervezetek pénzügyi támogatásának növelését, a gazdasági bevándorlás legalizálását, a bevándorlást elutasító országok megbüntetését, és ha újra mandátumot kapnak, akkor tovább fogják támogatni a bevándorláspárti erőket - olvasható a közleményben.

Hozzátették: vasárnap egyetlen pártszövetség neve lesz a szavazólapon, amely meg akarja állítani a bevándorlást és a magyar emberek érdekét képviseli Brüsszelben, ez a Fidesz-KDNP.