Fülöp Attila: A kormány idén is segíti a fogyatékossággal élőket

A kormány idén is segítő kezet nyújt a fogyatékossággal élőknek és a megváltozott munkaképességűeknek – írta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa a közösségi oldalán csütörtökön.

kdnp.hu - MTI

Fülöp Attila bejegyzésében közölte, 2023-ban a minimálbérhez kötődően 232 ezer forint lesz a gyermekek otthongondozási díja.

Hozzátette,

idén is 57 milliárd forintot biztosítanak azoknak az akkreditált cégeknek, amelyek nagy számban foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű embereket.

 

A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások mértéke 2023. január 1-jétől 15 százalékkal emelkedik, ami a szociális ellátások közül az időskorúak járadékát érinti. A nyugdíjemelés mértékével megegyezően, 2023. január 1-jétől 15 százalékkal emelkedik a rokkantsági járadék, a fogyatékossági támogatás és a vakok személyi járadékának összege – ismertette az államtitkár, aki közölte azt is: az ápolási díj alapösszege az elfogadott költségvetési törvény szerint 45 665 forintra nő, így tovább emelkedik az emelt és a kiemelt ápolási díj összege.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!