Hollik István: A Nemzeti Bankról szóló törvény módosításának javaslata erősíti az infláció elleni harcot

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője értékelése szerint a törvényjavaslat arról szól, hogy a Magyar Nemzeti Bank továbbra is tudja az infláció elleni harcát hatékonyan folytatni. Aki a javaslatot támadja és nem támogatja, az valójában az infláció elleni harcot támadja – hangoztatta kedden a parlamentben.

kdnp.hu - MTI

Közölte, a KDNP azért támogatja az előterjesztést, mert az új szabályozás erősíteni fogja a gazdasági növekedés kilátásait, valamint a jegybank és a kormány infláció elleni küzdelmét. A javaslat elfogadásával a nemzeti bank függetlensége nem sérül, sőt erősödik.

A kormánypárti politikus azzal vádolta az ellenzéki képviselőket, hogy eddig sem tettek semmit az infláció elleni küzdelemben, nem támogatták az ár- és a kamatstopot. Ha nemet mondanak a törvényjavaslatra – folytatta – az azt jelenti, hogy maradnia kell a jelenlegi szabályozásnak, vagyis több száz millió forintot kellene a jegybanki veszteség finanszírozására fordítani, ami veszélyeztetné a rezsicsökkentést és a nyugdíjemelést.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!