Karácsony Gergely minden vidéki fejlesztést lesajnál

A Fidesz szerint Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje minden vidéki fejlesztést lesajnál a XIV. kerületi villanegyedből, és ezáltal a vidéki embereket is semmibe nézi.

kdnp.hu – MTI

A nagyobbik kormánypárt MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Karácsony Gergely sajtótájékoztatóján azt mondta, a Modern városok program megvalósítását miniszterként felügyelő Kósa Lajos valójában a kormány második propagandaminisztere lesz. Úgy fogalmazott, hogy a program egy választási lufi.

A Fidesz közleményében azt írták, hogy ellentétben a balliberális kormányokkal, amelyek elvették a pénzt és a lehetőséget, a kormánypártok egyik fő célja, hogy erősítsék a vidéket, több munkát, jobb megélhetést és kiszámíthatóbb jövőt nyújtsanak a vidéken élőknek.

Az ország minden térségében elvárják az emberek a kormánytól, hogy a fejlesztések hozzájuk is eljussanak. A Modern városok program keretén belül 3400 milliárd forintos gazdaság- és településfejlesztést váltanak valóra – hangsúlyozták, hozzáfűzve: ipari parkok, munkahelyteremtő beruházások, közlekedési, egészségügyi, kulturális, szociális, sport- és szabadidős fejlesztések valósulnak meg, hol mire van a legnagyobb igény.

„Javasoljuk Karácsony Gergelynek, hogy néhanapján hagyja el a fővárost, látogasson el egy-két vidéki városba, így saját szemével győződhetne meg arról, hogy Budapesten kívül is van élet" – olvasható a közleményben.