Latorcai Csaba a Határon Túli Horvátok Állami Hivatalának vezetőjével tárgyalt

Forrás: MTI

Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hivatalos látogatáson fogadta Daria Krstičević első miniszterhelyettes asszonyt, akit a tavaszi horvátországi választásokat követően neveztek ki az újonnan megalakult Határon Túli Horvátok Hivatalának élére.

A helyettes államtitkár részletes tájékoztatást adott a Kormánynak a hazai nemzetiségi területet érintő legfontosabb törvényhozási eredményeiről. Részletesen szólt az új Alaptörvény nemzetiségeknek biztosított jogairól, valamint bemutatta az új nemzetiségi törvényt, az egyéni és kollektív jogok új rendszerét. A rendkívül szívélyes és baráti megbeszélésen szóba kerültek a hazai horvát közösség számára a két ország kormányának közös finanszírozásában megvalósult projektek, valamint a nemzetiségi terület jövőbeni hatékony és folyamatos együttműködésének kérdése. Dr. Latorcai Csaba és Daria Krstičević megállapodott abban, hogy folytatják a megkezdett párbeszédet, félévente megtartott találkozókon értékelik a hazai horvát nemzetiség és a folyamatban lévő projektek megvalósításának és hosszú távú fenntartásának helyzetét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!