Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Latorcai Csaba: nagy figyelmet kell fordítani az embermentőkre

Forrás: MTI

Nagy figyelmet kell fordítani az embermentőkre, akik példát mutattak, hogyan lehet embernek maradni egy krízisekkel teli korszakban – mondta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából bemutatták Kovács Tamás Embermentő közszolgák a holokauszt idején című könyvét. Az eseményen Latorcai Csaba kiemelte: azok a nemzetek tudnak a legnagyobb sikerrel szembenézni a kihívásokkal, amelyek ismerik és számon tartják sorsuk tragikus korszakait is. A 70 évvel ezelőtti időszakról elmondta, el kell ítélni a diktatórikus rendszer működtetőit, emlékezni kell az áldozatokra, emellett büszkén és hálával kell tekinteni azokra, akik harcoltak e rendszer ellen: az embermentőkre.

A helyettes államtitkár hangoztatta, a holokauszt az emberiség és az emberiesség ellen elkövetett gaztettek sorozata volt, és újra meg újra ki kell mondani: a legnagyobb érték a világon az ember.

Véleménye szerint a most bemutatott kötet, amely mintegy 30 embermentő közszolga sorsát írja le, hiánypótló mű, mert nagyobb figyelmet kell fordítani az ilyen emberekre. Közös felelősség és feladat úgy átformálni az emlékezés kultúráját, hogy egyre nagyobb figyelem jusson az igaz emberekre, akik példát mutattak, hogyan lehet embernek maradni, hogyan érdemes élni egy krízisekkel teli korszakban – magyarázta Latorcai Csaba.