Latorcai Csaba: nagy figyelmet kell fordítani az embermentőkre

Forrás: MTI

Nagy figyelmet kell fordítani az embermentőkre, akik példát mutattak, hogyan lehet embernek maradni egy krízisekkel teli korszakban – mondta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából bemutatták Kovács Tamás Embermentő közszolgák a holokauszt idején című könyvét. Az eseményen Latorcai Csaba kiemelte: azok a nemzetek tudnak a legnagyobb sikerrel szembenézni a kihívásokkal, amelyek ismerik és számon tartják sorsuk tragikus korszakait is. A 70 évvel ezelőtti időszakról elmondta, el kell ítélni a diktatórikus rendszer működtetőit, emlékezni kell az áldozatokra, emellett büszkén és hálával kell tekinteni azokra, akik harcoltak e rendszer ellen: az embermentőkre.

A helyettes államtitkár hangoztatta, a holokauszt az emberiség és az emberiesség ellen elkövetett gaztettek sorozata volt, és újra meg újra ki kell mondani: a legnagyobb érték a világon az ember.

Véleménye szerint a most bemutatott kötet, amely mintegy 30 embermentő közszolga sorsát írja le, hiánypótló mű, mert nagyobb figyelmet kell fordítani az ilyen emberekre. Közös felelősség és feladat úgy átformálni az emlékezés kultúráját, hogy egyre nagyobb figyelem jusson az igaz emberekre, akik példát mutattak, hogyan lehet embernek maradni, hogyan érdemes élni egy krízisekkel teli korszakban – magyarázta Latorcai Csaba.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!