Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Latorcai Csaba nyitotta meg a Zsidó Kulturális Fesztivált

Forrás: MTI

Latorcai Csaba a Miniszterelnökség Kiemelt Társadalmi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkára nyitotta meg a Dohány utcai zsinagógában „A mi fesztiválunk az öné is” mottóval beharangozott, korábban 17 alkalommal Zsidó Nyári Fesztiválként, az idén első alkalommal Zsidó Kulturális Fesztivál címmel megrendezésre kerülő és ma kezdődő nagyszabású rendezvénysorozatot.

„Évről-évre hazai és nemzetközi hírességek kapnak meghívást a magyarországi zsidóság kultúráját, történelmét, történetét bemutató seregszemlére. Az előadások, koncertek, valamint a kísérő rendezvények széles skáláját mutatják annak a több ezer éves kultúrának, amely a történelem évszázadai alatt, a megmaradásért vívott küzdelem által követelt véráldozatok során is hirdeti az örök újjászületést és a reményt.

A zsidó kultúra és ezen keresztül az idei fesztivál programja is - ahogy a rendezvényt köszöntő bevezetőben is olvasható az esemény honlapján és a beharangozókban - "egy sok színben harsogó mezei csokorhoz hasonlítható. Üde növényekhez, amelyek ezernyi színben és formában pompáznak, amelyek külön-külön is szépek, de csokorba fogva káprázatosak. A növényvilágban elterjedt együttélési forma a szimbiózis. . A magyar és a zsidó kultúra szimbiózisa az elmúlt évszázadokban maradandó értéket hozott létre” – hangsúlyozta beszédében a helyettes államtitkár.