Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Magyar művészek svájci támogatóját tüntette ki Semjén Zsolt

A magyar kultúra nemzetközi népszerűsítését, valamint a külföldön élő magyar művészek támogatását szolgáló tevékenysége elismeréseként Bartha Miklós István Svájcban élő műkereskedőnek, a baseli Von Bartha Galéria tulajdonosának Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára – a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta. Az elismerést hétfőn a Parlamentben nyújtotta át Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes.

kdnp.hu

Bartha Miklós 1946. május 27-én született Budapesten. Édesapja Nagyborosnyói Bartha Albert miniszter fia volt. Anyai nagyapja a második világháború alatt a „Donne Suisse” nevű szervezetnek dolgozott. A család 1957 februárjában elhagyta Magyarországot, és Svájcban telepedett le.

Bartha Miklós iskoláit Baselben és Beromünsterben, egy katolikus intézetben végezte. Európa leghíresebb grafikai iskolájában, a baseli Kunstgewerbeschuleban Armin Hofmann, a világhírű grafikus tanítványa volt, akinek plakátjai, tervei még a New York-i Museum of Modern Art gyűjteményében is szerepelnek.

Bartha Miklós tanulmányai elvégzése után első feleségével galériát nyitott Baselben. Kezdetektől magyar művészek is előfordultak a galéria programjában, így Fajó János, Hencze Tamás és Haraszty István. Az 1975-ben szervezett magyar avantgarde kiállítás katalógusát és teljes anyagát két német és egy svájci galéria is átvette, egy részét pedig több európai múzeum is felhasználta a kiállításaihoz.

Bartha Miklós a mai napig hű maradt ehhez az irányzathoz, sokat foglalkozik a magyar avantgarde-dal. Kassák Lajos, Moholy-Nagy László, Bortnyik Sándor és más jelentős magyar művészek alkotásai gyakran szerepelnek a galéria programján. Kiállításokat rendeznek és nemzetközi vásárokon is bemutatják a magyar avantgarde alkotásait.

Bartha Miklós szenvedélyesen gyűjti az erdélyi kerámiákat, festett paraszt bútorokat és szőtteseket, és büszke arra, hogy bár évtizedek óta külföldön él, anyanyelvét nem felejtette el, ma is kiválóan beszéli.