Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Rétvári Bence: Valódi és érdemi határvédelemre van szükség

Valódi és érdemi határvédelemre van szükség, Magyarország óriási migrációs nyomástól óvja meg Európát azzal, hogy megvédi az unió külső határait – jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP politikusa Brüsszelben, az uniós belügyi tanács ülését követően csütörtökön.

kdnp.hu - MTI

A politikus magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette: ma az embercsempészek uralják az európai migrációs politikát.

Hangsúlyozta: jelenleg nem az Európai Unió, hanem az embercsempészek döntik el, hogy ki lesz európai lakos, és ki nem. Akit ugyanis az embercsempészek a határokon átcsempészve bejuttatnak az Európai Unió területére, azok európai lakosok lesznek. Az Európai Unió nem tudja megakadályozni az embercsempészek tevékenységét, mert nem védi meg a külső határokat - mondta.

Magyarország következetes álláspontja nem változott: állítsuk meg az illegális migrációt a külső határoknál és az unió döntsön arról, ki lehet európai lakos és ki nem

 

– fogalmazott Rétvári Bence.

Magyarország azt kívánja, hogy a határvédelem erőfeszítéseit az Európai Unió figyelembe vegye és hozzájáruljon a közös biztonság szavatolásának ez idáig 1,6 milliárd eurós, mintegy 650 milliárd forintot kitevő költségeihez – mondta.

Az államtitkár kijelentette: mindenekelőtt a migráció okaival kell foglalkozni, nem csak a következményekkel. Meg kell akadályozni, hogy akinek nincs jogcíme az unióban tartózkodni, az ne is jöhessen be az EU területére. Erre azért is szükség van, mert az uniónak gyenge az a képessége, hogy visszaküldje az uniós tartózkodásra jogosulatlanokat hazájukba – hívta fel a figyelmet.

Rétvári Bence a tanácsülésnek az ukrajnai háborúval, és ehhez kapcsolódóan Moldova helyzetével foglalkozó megbeszélésével kapcsolatban hangsúlyozta: Magyarország számára a béke a legfontosabb. Minden erőfeszítést meg kell tenni a háború elmérgesedése és az ellen, hogy bármely más országban konfliktus alakuljon ki. Fontos, hogy minél hamarabb fegyverszünet, majd pedig béke legyen Ukrajnában – tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy a Schengeni Információs Rendszer második generációja (SIS II) két napja kezdte meg működését. A rendszer használata a határvédelem szempontjai mellett a határon átnyúló, nemzetközi bűnözés elleni fellépés miatt is fontos, ugyanis a biometrikus azonosítók tagállamok közötti megosztása segítségével könnyebb lesz beazonosítani azokat az elkövetőket, akiket ismeretlen tettesként tartanak nyilván valamely országban – tette hozzá a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.