Szükséges az új jogi szabályozás a javasolt területeken

A büntető törvénykönyv módosításának kivételes eljárású tárgyalásával folytatta munkáját az Országgyűlés kedden. A változtatás célja a veronai buszbalesethez hasonló tragédiák megelőzése, valamint a zaklatás tényállásának kiegészítése. A büntető törvénykönyv (Btk.) javasolt módosítását a KDNP támogatta, az ellenzéki pártok viszont bírálták annak keddi parlamenti vitájában.

kdnp.hu – MTI

Vejkey Imre, a KDNP vezérszónoka az országgyűlésben felidézte a tragikus veronai buszbalesetet, amelyben 17 haltak meg. közölte: egyik szülő sem engedte volna felszállni gyermekét a buszra, ha tudja, ketyegő bombán fog ülni.

Ezt nem tudták, és joggal bíztak abban, a busz mindenben megfelel a törvényes előírásoknak - rögzítette.

A KDNP-s politikus kitérve a változtatásokra, feltette a kérdést, mi ez a szankció ahhoz képest, hogy emberéletek veszhetnek el. A javaslat elfogadása reményei szerint azzal jár majd, hogy több ilyen tragédia nem fordul elő.    

A módosítás másik pontja alapján a hivatalos személyeket is megilleti az a jog, hogy legyen olyan hely az életükben, ahol joggal elvárhatják, hogy nem zaklatják őket - mutatott rá.
 
A KDNP támogatja a javaslatot - mondta a kormánypárti képviselő.