Terrorcselekmény történt Strasbourgban, a karácsonyi vásáron – halottak

A helyi prefektúra tájékoztatása szerint négy ember meghalt, tizenegyen megsebesültek a franciaországi Strasbourgban kedd este egy karácsonyi vásár közelében történt lövöldözésben, az elkövető szökésben van – írja a magyaridok.hu

kdnp.hu – magyaridok.hu

Hárman meghaltak kedden este Strasbourgban, egy karácsonyi vásár közelében történt lövöldözésben – közölte a francia rendőrség. A korábbi tájékoztatás két halottról és tizenegy sebesültről szólt. Az elkövető, akit egy 29 éves férfiként azonosítottak, szökésben van. Az AFP francia hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva úgy tudja, a támadót meglőtték menekülés közben a helyszínen járőröző katonák.

A Le Figaro tudósítása szerint rendőrségi nyilvántartásban szereplő – egyébként 29 éves – támadóról beszélhetünk, akinek aktája szerint potenciálisan fenyegetést jelenthet az állam biztonságára. Ebben az úgynevezett „S” besorolásba a lap internetes kiadása szerint számos korábbi iszlamista merénylőt tartottak nyilván. A fiche „S”-ként (S-lap) ismert névsoron lévők közül hozzávetőleg tízezren feltételezett iszlamisták. Egyébiránt mintegy 26 ezer ember neve szerepel a potenciális nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek lajstromán.

A támadót a Le Figaro Chérif C. néven azonosította.