Tehetséges diákokat segítő program indul az Észak-alföldi régióban

Északkelet-Magyarországon különösen nagy szükség van arra, hogy támogassák és motiválják a fiatalokat, akik a program segítségével felépíthetik karrierjüket, versenyképes tudást szerezhetnek – hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP alelnöke a középiskolások számára induló karrierprogram projektindító sajtótájékoztatóján Kisvárdán.


Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke sajtótájékoztatót tart (Fotó: Kerekes Tibor – kormany.hu)

Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke elmondta, a Jövő tehetségei elnevezésű kezdeményezésben részt vevő diákok üzleti angol nyelvi képzés segítségével fejleszthetik nyelvtudásukat, bővíthetik üzleti és digitális ismereteiket, valamint szakmai tapasztalatokat szerezhetnek a nagyvállalat vezetőinek és szakembereinek segítségével.

A programba 36, Hajdúböszörmény és Kisvárda középiskoláiban tanuló diákot vonnak be.


Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke az amerikai General Electric (GE) Magyarország - A jövő tehetségei elnevezésű karrierprogramját indító sajtótájékoztatón Kisvárdán 2017. április 20-án. (Fotó: Balázs Attila – MTI)

A 2018 októberéig tartó projektben a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium és a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium vesz részt. A tehetséges diákokat kiemelkedő tanulmányi eredményük, angolnyelv-ismeretük, illetve egy motivációs beszélgetés alapján választották ki.

A program végén a diákok államilag elismert angol nyelvű üzleti nyelvvizsgát szerezhetnek, tanulmányaikat gyárlátogatásokkal, személyes mentorálással is segíti a GE, valamint a szakmai partner, a United Way alapítvány.


Középen Kántor Roland, a GE Lighting termelési igazgatója, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke és Adriány Kincső, a United Way ügyvezetője (b-j) és a programban résztvevő diákok az amerikai General Electric (GE) Magyarország  A jövő tehetségei elnevezésű karrierprogramját indító sajtótájékoztatón Kisvárdán 2017. április 20-án. (Fotó: Balázs Attila – MTI)

A GE a világ vezető digitális iparvállalata, 175 országban van jelen és több mint 350 000 munkavállalót foglalkoztat világszerte. A GE 1989 vége óta működik Magyarországon, a hazai leányvállalat több mint 10 ezer munkavállalóval, 12 gyárral, 5 K+F központtal, 3 regionális üzleti központtal rendelkezik, és kiemelt szerepet tölt be a GE közép- és kelet-európai régiós cégcsoportjában.