Az új tanévben 125 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg

Az új tanévben 550 településen 125 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg uniós és hazai forrásból - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Letkésen, a Pest megyei település felújított tornatermének ünnepélyes átadásán.

Rétvári Bence a 71,5 millió forintból megvalósult beruházás átadásán hangsúlyozta, a kormány a gyerekek egészségesebb életre való neveléséhez célul tűzte ki, hogy minden iskolában megteremti a mindennapos testneveléshez szükséges feltételeket és minden járásban elősegíti, hogy legyen uszoda.

Rétvári Bence (KDNP) államtitkár, miniszterhelyettes (Emberi Erőforrások Minisztériuma)

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 16 iskola felépítése, 47 új tornaterem, 51 új uszoda és 44 iskola bővítése zajlik - mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy jelenleg száz településen 40 milliárd forintból építenek tornatermeket és tanuszodákat. Rétvári Bence beszélt arról is, hogy jelenleg 15 ezer testnevelő továbbképzése zajlik, mert a több testnevelés óra több és képzettebb testnevelő tanárt igényel.

Az államtitkár elmondta, hogy 2010 óta 341-el nőtt a tornatermek, tornaszobák száma. A változást jelzi az is, hogy a hetente rendszeresen testmozgást végzők aránya nyolc év alatt 5 százalékról 15 százalékra nőtt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!