Azbej Tristan helybe vitte a segítséget: 100 ezer Astra Zeneca-oltóanyag Örményországnak

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke a napokban Örményországba látogatott. Itt a Külügyminisztérium és a Hungary Helps - Magyarország segít program együttműködésében 100.000 adag Astra-Zeneca-vakcinát adtak át. Magyarország kormánya ezzel kíván segíteni az örmény népnek a koronavírus-járvány elleni harcban.

Azbej Tristan Örményországban

Az út felemelő apropója volt az is, hogy a magyar kormányzati misszió 5 örmény állampolgár Azerbajdzsánból Örményországba történő hazatérését segíthette.

Azbej Tristan Örményországban
Magyarország továbbra is azt képviseli:

helybe visszük a támogatást a bajbajutottaknak és segítünk a szülőföldjükre visszatérni vágyóknak"

- derül ki Azbej Tristan Facebook-bejegyzéséből.

Azbej Tristan Örményországban

A misszió előzménye Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke és Azbej Tristan államtitkár júniusi, örményországi látogatása volt, ahol a magyar politikusokat II. Karekin örmény katholikosz fogadta (alsó képünkön).

Semjén Zsolt és Azbej Tristan Örményországban

Az örmény egyházi vezető, valamint egyetemi tanárok és diákok fejezték ki akkor köszönetüket a magyar embereknek, hogy a konfliktusok, csapások közepette a Hungary Helps Programon keresztül humanitárius segítségnyújtással támogatták az örmény embereket a legnagyobb bajban a Közel-Keleten.

Semjén Zsolt és Azbej Tristan nyári örményországi látogatásáról bővebben ebben a cikkünkben olvashat.