Csíksomlyói búcsú 2023 - Értékvezérelt életre buzdította a zarándokokat az ünnepi szónok

Értékvezérelt, tudatos, keresztény életre buzdította a csíksomlyói hegynyeregben összegyűlt zarándokok százezreit és a szentmisét az élő közvetítés révén távolról követő híveit szombaton a pünkösdszombati fogadalmi búcsú ünnepi szónoka, Urbán Erik, az erdélyi ferences rendtartomány provinciálisa.

Csíksomlyói búcsú 2023

 

Csíksomlyói búcsú, 2023

A nyolc évszázados szerzetes rend szabályaira utalva arra intette hallgatóit: ne féljenek a "reguláktól", azok nem korlátok: az egyénen keresztül az egész közösség boldogulását szolgálják.

Csíksomlyói búcsú, 2023

 

Csíksomlyói búcsú, 2023

Az értékskála nem lehet más, mint a bölcsesség, megbecsülés, a türelem, a tudatosság, az emberség, a testvériség, a béke, a család, a nemzet, az egyház. Szolgálni nem uralkodni, termelni és nem csupán fogyasztani, adni és nem csupán elvárni, csodálni és nem kizsákmányolni, óvni és nem tönkretenni!"

- sorolta intelmeit a csíksomlyói búcsú szónoka.

Csíksomlyói búcsú, 2023

 

Csíksomlyói búcsú, 2023

A zarándokok között jelen volt Novák Katalin jelenleg és Áder János korábbi államfő, valamint Semjén Zsolt, a magyar és Kelemen Hunor, a román kormány miniszterelnök-helyettese is.

Csíksomlyói búcsú, 2023

 

Csíksomlyói búcsú, 2023

 

Semjén Zsolt a csíksomlyói búcsúban

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!