Földi László: Milyen eredményeket hozott a szakképzés átalakítása?

Földi László, a KDNP országgyűlési képviselője a szakképzésben elért eredményekre volt kíváncsi kedden az Országgyűlésben. Felidézte: a magyar kormány siralmas állapotban vette át a szakképzést.

Elavult volt a képzési szerkezet, ami növelte a lemorzsolódást, a képzési jegyzék nehezen volt átlátható, sok volt az átfedés az egyes szakmáknál. Nehezen lehetett lebonyolítani a szakmai vizsgákat is – sorolta, hozzátéve: ebben a helyzetben kellett rendet teremteni és ütőképessé tenni az ágazatot.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára beszámolt arról, hogy 2020-ban átfogó átalakítást hajtottak végre. A struktúra és a jogi környezet mellett megvalósult a képzések átalakítása, középpontba állítva a gyakorlati képzést. Ez értékelése szerint elengedhetetlen az eredményességhez.

Közölte: az elmúlt négy évben 156 milliárd forintot fordítottak az átalakításokra.

Kitért arra is, hogy 2020-ban közel 32 ezer oktató átlagosan 30 százalékos bérfejlesztésben részesült, amelyet idén újabb átlagosan 15 százalékos bérfejlesztés követett.

Szólt továbbá arról, hogy 145 ezer tanuló részesül ösztöndíjban, amire 34 milliárd forintot fordít az állam.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!