Hölvényi György: Minden akadályt el kell hárítani az életmentés elől

A segélyeknek el kell jutniuk a katasztrófa sújtotta területekre, és a Szíriával szembeni uniós szankciók nem akadályozhatják az életmentés időszaka után az újjáépítést – hangsúlyozta az MTI-nek hétfőn Strasbourgban Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője.

 

A török-szíriai földrengés okozta humanitárius krízisről adott nyilatkozatában, a politikus felhívta a figyelmet, hogy a helyzet mindkét országban nagyon nehéz, de Szíriában már majdnem egy évtizede polgárháború dúl, milliók kényszerültek lakóhelyük elhagyására. Véleménye szerint a politikai célzatú uniós szankciókat Szíriával szemben fel kell függeszteni, mielőtt kezelhetetlenné válik a helyzet az országban.

Rámutatott, hogy a helyi egyházi és humanitárius partnerek, valamint más, nemzetközileg elismert szervezetek elmondása szerint a szankciók, amelyek a banki tranzakciókra, az elektronikai eszközökre és a romok eltakarításához szükséges gépekre vonatkoznak, súlyosan hátráltatják a humanitárius fellépést.

A lehető leggyorsabban felül kell vizsgálni ezeket a szankciókat, télvíz idején több millió embernek sürgős humanitárius segítségre van szüksége. Csak Szíriában több mint 4,5 millió embert érint közvetlenül a földrengés és annak következményei

 

– tette hozzá.

Mint mondta, Szíriában az egyházaknak hatékony segélyszervezetei vannak, a kormányzattól függetlenül helyben nagyon fontos munkát végeznek évek óta, európai uniós programokban is részt vesznek. „Nagyon fontos ezen szervezetek támogatása, helyismeretük nélkül nem lehet hatékonyan segíteni” – hívta fel a figyelmet a kereszténydemokrata politikus.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!