Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Hölvényi György: Minden akadályt el kell hárítani az életmentés elől

A segélyeknek el kell jutniuk a katasztrófa sújtotta területekre, és a Szíriával szembeni uniós szankciók nem akadályozhatják az életmentés időszaka után az újjáépítést – hangsúlyozta az MTI-nek hétfőn Strasbourgban Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője.

 

A török-szíriai földrengés okozta humanitárius krízisről adott nyilatkozatában, a politikus felhívta a figyelmet, hogy a helyzet mindkét országban nagyon nehéz, de Szíriában már majdnem egy évtizede polgárháború dúl, milliók kényszerültek lakóhelyük elhagyására. Véleménye szerint a politikai célzatú uniós szankciókat Szíriával szemben fel kell függeszteni, mielőtt kezelhetetlenné válik a helyzet az országban.

Rámutatott, hogy a helyi egyházi és humanitárius partnerek, valamint más, nemzetközileg elismert szervezetek elmondása szerint a szankciók, amelyek a banki tranzakciókra, az elektronikai eszközökre és a romok eltakarításához szükséges gépekre vonatkoznak, súlyosan hátráltatják a humanitárius fellépést.

A lehető leggyorsabban felül kell vizsgálni ezeket a szankciókat, télvíz idején több millió embernek sürgős humanitárius segítségre van szüksége. Csak Szíriában több mint 4,5 millió embert érint közvetlenül a földrengés és annak következményei

 

– tette hozzá.

Mint mondta, Szíriában az egyházaknak hatékony segélyszervezetei vannak, a kormányzattól függetlenül helyben nagyon fontos munkát végeznek évek óta, európai uniós programokban is részt vesznek. „Nagyon fontos ezen szervezetek támogatása, helyismeretük nélkül nem lehet hatékonyan segíteni” – hívta fel a figyelmet a kereszténydemokrata politikus.