Latorcai Csaba: A cél, hogy Magyarország 2030-ra az EU öt legélhetőbb tagállama közé kerüljön

„Az a célunk, hogy fejlesszük, gyarapítsuk a településeket”, a helyi igényeknek megfelelően, Magyarország 2030-ra az Európai Unió (EU) öt legélhetőbb tagállama közé kerüljön – mondta a területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkár, a KDNP ügyvezető főtitkára szombaton, Őrbottyán várossá avatásának tizedik évfordulóján.

Szeretnénk elérni, hogy vidéken élni ne életminőségek közötti különbséget jelentsen, hanem életstílus melletti választást

 

– tette hozzá Latorcai Csaba a Harangok napja elnevezésű ünnepségen.

Hangsúlyozta: a területfejlesztés kihívása a város és vidék kiegyensúlyozott fejlesztése, olyan szakpolitika kialakítása, amely egyidejűleg segíti a rászoruló térségekben a felzárkózást és általában a versenyképesség növelését.

A vidék népszerűségének és megtartó erejének növeléséhez versenyképes jövedelmet biztosító, vonzó, helyben elérhető munkahelyekre, jó minőségű infrastruktúrára és szolgáltatásokra van szükség

 

– jelentette ki az államtitkár.

Közölte: a következő uniós fejlesztési ciklusban korábban soha nem látott uniós és saját forrást biztosítanak a helyi igényeken alapuló fejlesztésekre, ezt szolgálja többek között a uniós helyreállítási alap 2300 milliárd forintos támogatási összege is.

Magyarország kiemelkedően jól teljesít az uniós források lehívásában és hasznosításában; ebben a ciklusban már a források 86 százalékát „tudtuk lehívni és hasznosítani” – mondta, hozzáfűzve: ez azt mutatja, hogy kimagaslóan jó, megalapozott terveket fogadtattak el az uniós döntéshozókkal, és remek tervekkel rendelkeznek a jövőre vonatkozóan is.

Köszönetet mondott az őrbottyániaknak, akik „évről évre, napról napra teszik szebbé, élhetőbbé és szerethetőbbé szűkebb hazájukat”.

Őrbottyánnak van mit ünnepelni. Városnak lenni egyszerre büszkeség és felelősség. Felelősség azért, hogy milyen várost hagynak az utókorra; az elmúlt tíz esztendő mutatja, hogyan lehet a mában jövőt építeni - fogalmazott a politikus.

Ahol felelősen gazdálkodva építenek, ott az életrevalóság, a jövőbe tekintés mutatkozik meg

 

– mondta Latorcai Csaba, felidézve az értékteremtés őrbottyáni mérföldköveit: a bölcsőde-, óvoda- és iskolafejlesztéseket, energetikai korszerűsítéseket, a létrehozott vállalkozói parkot, az útépítéseket és az új egészségházat.

Szabó István (független) polgármester arról beszélt, hogy 2013-tól napjainkig „erőteljes fejlesztési pályára állt Őrbottyán”, összesen 4,3 milliárd forint fejlesztési pénzt nyerve el. Folytatni kell a fejlesztést – szögezte le a polgármester.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!