Latorcai Csaba: A magyar kormány a családok gyarapodása érdekében dolgozik

A kormány 2010 óta azon dolgozik, hogy a magyar családok anyagi, szellemi és lelki értelemben is évről évre előre léphessenek, évről évre gyarapodhassanak – közölte a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára, a KDNP ügyvezető főtitkára csütörtökön Mezőtúron.

Latorcai Csaba a Mezőtúri Harmatcsepp Óvoda fejlesztését célzó beruházás zárórendezvényén azt mondta: a szankciós gazdasági válság következtében az elmúlt egy évben bekövetkező változások "mintha elindultak volna" pozitív irányba, és azt mutatják Magyarország gazdasági számai, hogy végre ismét elkezdenek gyarapodni a reáljövedelmek. Hozzátette: szükség van még néhány hónapra, hogy ezt mindenki érezhesse a saját pénztárcáján is.

Közölte,

Magyarország kormánya mintegy 120 milliárd forint összeggel hirdette meg azt a példátlan bölcsődei és óvodai férőhelyfejlesztést és bővítést tartalmazó beruházási programot, amelynek köszönhetően 120 millió forint értékben a Mezőtúri Harmatcsepp Óvoda is megújulhatott.

Szavai szerint az óvoda felújított épületének átadása egy különös ünnep, az „élni akarás ünnepe”, Mezőtúr közösségének élni akarását mutatja. Hozzátette: ahol terveznek és építenek, annak a közösségnek van jövőképe, az a közösség „élni akar, szembe akar szállni a szembejövő kihívásokkal és meg akarja nyerni a 21. századot”.

Latorcai Csaba megköszönte az elkötelezett óvodapedagógusok munkáját. Mint mondta, tisztában van Magyarország kormánya azzal, hogy a pedagógusok megbecsültségét növelni kell. Hozzátette: nagyon bíznak abban, hogy a baloldal „minden ármánykodása ellenére” nemsokára végre megérkeznek azok az európai uniós források, amelynek keretében meg tudják indítani azt „a hihetetlen volumenű” bérfejlesztést és bérrendezést, ami egyedülálló lesz a magyar pedagógustársadalom történetében.

Elmondta:

az Európai Bizottság ma bejelentette, hogy az első egymilliárd eurónyi támogatást – ami jár a magyar embereknek, a magyar vállalkozásoknak, a magyar településeknek – végre elkezdik folyósítani. Mindig tudtuk, hogy jó úton járunk, hogy igazunk van, most ezt vissza is igazolták

– fogalmazott.

A politikus szerint nem csupán elő kell teremteni a gyermekek számára a szellemi, lelki és anyagi gyarapodásnak a lehetőségét, hanem meg kell védeni őket „mindenfajta ideológiai, érzékenyítő törekvéstől”, és ebben számítanak a szülőkre a jövőben is. „Legyen egyértelmű mindenki számára, hogy a gyermekek nevelése kizárólag a szülők és a pedagógusok dolga, senki más nem illetékes gyermekeink nevelésében” – hangoztatta, hozzátéve: vannak, akik „mindenfajta ideológiával kívánják a gyermekeket mérgezni".

Kiemelte: a mostani nemzeti konzultációnak is az a célja, hogy „a nemzet egységesen álljon ki értékeink mellett”. Arra kérte a jelenlévőket, hogy vegyenek részt a nemzeti konzultációban.

Herczeg Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: Jász-Nagykun-Szolnok vármegye 4-es számú választókerületébe több mint 13 milliárd forint fejlesztési forrás került a TOP Plusz rendszerén belül, ebből a Mezőtúrra több mint 2,3 milliárd forint, így valósulhatott meg ez az óvodafejlesztés. A Mezőtúron levő öt tagóvodából kettő már megújult, azt szeretnék, ha a maradék hármat is tudnák korszerűsíteni – mondta.

Hubai Imre (Fidesz-KDNP), a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke üdvözölte a beruházást, mint mondta: Magyarország kormánya erőn felül mintegy 60 milliárd forint előfinanszírozással támogatja a vármegyében megvalósuló TOP Pluszos beruházásokat.

Szűcs Dániel (Fidesz-KDNP), Mezőtúr polgármestere elmondta: az elmúlt években a településen infrastrukturális beruházások zajlottak, számtalan épület, út megújulhatott a városban, valamint egyéb fejlesztések is megvalósultak. Jelenleg is számos beruházás zajlik Mezőtúron, például a városi sportcentrum energetikai felújítása; hamarosan elindulhat egy újabb nagymértékű belterületi útfelújítás és megújulhat a városi strandfürdő – tájékoztatott.

Patkós Éva intézményvezető, Mezőtúr alpolgármestere a háromcsoportos, hetvenöt gyermek által látogatott Harmatcsepp óvoda TOP Plusz forrásból megvalósult 120 millió forintos fejlesztéséről elmondta: fűtés-, illetve villamoshálózat-korszerűsítés történt, megújultak a mosdók és a melegítőkonyha, akadálymentes mosdót alakítottak ki. Emellett cserélték a tetőhéjazatot, napelemeket telepítettek. Új fejlesztőszobát alakítottak ki, az óvoda előtt parkolók épültek, babakocsi-, illetve kerékpártároló létesült.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!