Nacsa Lőrinc: A büdzsé egy védelmi költségvetés a veszélyek korában

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője szerdán a parlamentben a 2024-es központi költségvetésről szóló törvényjavaslat általános vitáján úgy fogalmazott: a 2024-es költségvetés a gazdasági növekedés, az inflációcsökkentés, az államadósság-csökkentés, a munkahelyek megőrzése, a családtámogatási rendszer fenntartása, a honvédelem és a rezsivédelem költségvetése lesz. Egy védelmi költségvetés a veszélyek korában – mondta.

Bár a szomszédságban kitört háború és a „valóságtól elrugaszkodott, ideológia- és vágyvezérelt” brüsszeli szankciók miatt megsokszorozódott energiaárak nehézséget okoztak, nagy eredmény, hogy a költségvetés képes volt megvédeni a magyar embereket az elszálló energiaáraktól, és sikerült megvédeni a rezsicsökkentés vívmányait – hangsúlyozta.

Azt mondta,

a költségvetés legfontosabb része a rezsivédelmi alap, amely több mint 1360 milliárd forinttal segíti a családok, az állami és önkormányzati szervek, az intézményfenntartók és a vállalkozások energiaszámláinak kifizetését.     

 

Hozzátette: a büdzsé kiemelt része az 1310 milliárdos honvédelmi alap is, és az összes honvédelmi kiadás meghaladja majd a GDP két százalékát.

Nacsa Lőrinc jelezte: a 2024-es költségvetés egy nehéz időszakban tervezhető és kiszámítható alapot ad az ország stabilitásának megőrzéséhez és a gazdasági növekedés fenntartásához.

Támogathatónak nevezte a büdzsét, mondván, jövőre úgy várható 4 százalékos gazdasági növekedés, hogy letörik az inflációt, csökkentik az államadósságot és alacsony szinten tartják a költségvetési hiányt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!