Nacsa Lőrinc: A változó struktúrára jönnek létre az új minisztériumok

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka kedden az országgyűlésben kiemelte: az új minisztériumok a változó struktúrára jönnek létre, eddig tart az egyetértés Arató Gergellyel.

Úgy látta, nem attól sikeres egy ágazat működése, hogy van-e önálló tárcája vagy sem. Amikor volt önálló oktatási minisztérium, tömegesen bocsátottak el tanárokat, 381 kistelepülésen zártak be iskolákat - idézte fel, hozzátéve: amikor volt önálló egészségügyi tárca, 16 ezer aktív kórházi ágyat szüntettek meg, 8 kórházat zártak be. Amikor volt önálló munkaügyi minisztérium, 12 százalék volt a munkanélküliség, és megalázó segélyre kényszerítették emberek százezreit – sorolta. Az a baloldali mantra, ami elhangzott a DK-tól, szemenszedett hazugság – értékelt.

Azt mondta, amikor 2010-ben átvették a kormányzást, azzal kellett szembesülniük az üres államkassza és az egetverő korrupció mellett, hogy a 2011-es uniós elnökségre semmi nem volt előkészítve.

Megköszönte Varga Judit munkáját és jelezte, számítanak rá a jövőben is. Szüksége van Európának Varga Juditokra, a józan ész elvesztésének megállításához olyan politikusokra, mint Varga Judit - fogalmazott.

Gratulált a KDNP nevében Bóka János és Tuzson Bence új minisztereknek, és azt mondta: nehéz csaták és fontos szerep hárul rájuk.

Nacsa Lőrinc bírálta a DK politikusait, mondván, vállaltan Magyarország ellen munkálkodnak, hogy ne érkezzenek meg az uniós források. Jobban gyűlölnek bennünket, mint szeretik a hazájukat – vélekedett.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!