Orbán Viktor: Ahol a liberálisok romba döntöttek egy országot, csak a konzervatív politika segíthet

A Mandiner összefoglalója a kormányfő 2023-as CPAC-en elmondott beszédéről.

Orbán Viktor beszéde elején köszöntötte az eseményen részt vevő, szabad világ védelmezőit. Külön köszöntötte Irakli Garibashvilit, Georgia miniszterelnökét, Andrej Babist, a Cseh Köztársaság korábbi miniszterelnökét, valamint Janez Jansát, Szlovénia korábbi miniszterelnökét is. A szlovén politikus kapcsán a kormányfő megjegyezte, minél halkabban beszél, annál fontosabbat dolgokat mond. Jó szokásunkká vált, hogy tavasszal Budapestre sereglik a konzervatív világ. A jó szokásból hagyomány lehet, „Budapest mindig szívesen várja önöket” – üzente a CPAC vendégeinek a magyar kormányfő.

Ez teszi fontossá hazánkat

„Magyarország az a hely, ahol nemcsak beszéltek a progresszív liberálisok legyőzéséről, és egy konzervatív, keresztény politikai fordulatról, hanem meg is csináltuk azt” – mutatott rá Orbán Viktor, hozzátéve, hogy mindez 2010-ben kezdődött. A kormányfő rámutatott:

mi vagyunk a bizonyíték: csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol a liberálisok, a baloldaliak romba döntöttek egy országot

 

– húzta alá a miniszterelnök. „A magyar sikertörténet azóta is tart: teljes foglalkoztatás, beruházási rekordok, negyven százalékkal kevesebb abortusz, Európa legjobb közbiztonsága, megfékezett migráció és erős nemzeti identitás” – emelte ki a miniszterelnök.

Ez az a veszély, ami a Nyugatot fenyegeti

Alapvető fontosságú, hogy tisztán értsük: mi, magyarok nem támadunk. Mi nem akarjuk megmondani más országoknak, mit gondoljanak a migrációról, a genderelméletről, vagy éppen az európai szuperállamnak

Minden népnek joga van, hogy saját akarata és minősége szerint éljen

 

– fogalmazott a kormányfő. „Mi védekezünk, mert a globalista, progresszív elit ránk akarja erőltetni az akaratát. Meg akarja mondani, hogy mit gondoljunk, és hogyan éljünk. A mi szabadságharcunk azért lett fontos a Nyugat számára, mert nemcsak Magyarországot  támadták meg, hanem a szabad világ minden nemzetét”, Európában épp úgy, mint Amerikában – részletezte a kormányfő.

zé

Támadásuk, ez a „nemzetfelemésztő vírus”„a nyugati világ  legsebezhetőbb pontját támadja, és ez a Nemzet. Ez egy nemzetfelemésztő vírus, amely nemzetinket atomjaira bontja, és szétporlasztja” – fogalmazott a miniszterelnök. Pedig a Nemzet a Nyugat nagy találmánya, de Achilles-sarka is. Ha a nemzet elporlad, a Nyugat elbukik. Haza nélküli emberek ugyanis sohasem lehetnek szabadok, csak a globális elit játékszerei – mutatott rá a kormányfő. 

A Nemzet eszméje a mi különleges nyugati örökségünk, ezért kötöttek vérszerződést a magyarok, ezért szerveztük nemzetté magunkat, ezért csatlakoztunk a nyugati világhoz, és ezért nem tüntünk el a történelem ködében – részletezte a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a nemzet a nyugati világ civilizációs versenyelőnye, ami támadás alatt áll, és a támadás sikeres. A nyugat fejlődése lelassult, sőt elakadt.

Más civilizációk megerősödtek és sok területen túl is nőttek rajtunk, gazdaságilag megelőztek, természeti erőforrások tekintetében „Európa ki van szolgáltatva”, energiahordozókból importra szorulunk, a modern gazdasághoz szükséges, elemi fontosságú nyersanyagok 80 százaléka nem a nyugati országokban található. A Föld népessége nő, a Nyugat népessége csökken. A migráció pedig csak elfedi, de nem orvosolja a bajt. Egyedül katonailag vagyunk még előnyben, ez viszont a katonai konfliktusok irányába tereli a az eseményeket, ez történik ma. Szóval

nem áll jól a Nyugat szénája a civilizációk versenyében, és az a legrosszabb, hogy ezért csak magunkat okolhatjuk

 

– részletezte Orbán Viktor.

Mint mondta: az illegális migráció célja a nemzetek lebontása, de ugyanez a célja a woke-mozgalomnak, és a genderpropagandának is – mutatott rá a miniiszterelnök. Mint mondta a a woke-mozgalom és a genderpropaganda ugyanolyan, mint korábban a kommonizmus és marxizmus volt, mesterségesen darabokra szaggatja a nemzetet. 

fkEzért veszélyes a progresszív külpolitika

A progresszív külpolitika mindig háború sodorj az embereket – tért ki rá beszédében a miniszterelnök. Ha Trump elnök úr lenne az elnök, ma semmilyen háború nem sújtaná Ukrajnát.

Térjen vissza elnök úr, tegye naggyá ismét Amerikát és hozzon nekünk békét!

 

– üzente Donald Trumpnak a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor rámutatott, ha azt mondod, hogy a háborúra nincs szüksége a Nyugatnak, rádsütik, hogy az oroszok szekerét tolod. Mi már ezt unjuk itt Budapesten – tette hozzá. Szerencsére azonban minél hangosabbak a liberálisok, annál gyorsabban veszítenek népszerűségükből.

A jó hír mindenki számára, hogy nem kell tovább keresni a progresszív vírus ellenszerét, itt van Magyarországon. Mindenki szabadon viheti.

Választás előtt nagy betűkkel fel kell írni a zászlóra: no migration, no gender, no war.

 

Az emberek érzik, hogy a bőrükre megy a játék. Azt a politikai erőt támogatják, ami az egész nemzetet védi – mutatott rá a magyar miniszterelnök. „A demokrácia a progresszív erők legfőbb gyengesége. Itt lehet megfoni őket” – húzta alá. „May the force be with you” – zárta szavait Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!