Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun vármegye: 5 kereszt
Baranya vármegye: 12 kereszt
Békés vármegye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád vármegye: 3 kereszt
Fejér vármegye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron vármegye: 3 kereszt
Heves vármegye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom vármegye: 5 kereszt
Nógrád vármegye: 9 kereszt
Pest vármegye: 4 kereszt
Somogy vármegye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye: 5 kereszt
Tolna vármegye: 4 kereszt
Vas vármegye: 1 kereszt
Veszprém vármegye: 1 kereszt
Zala vármegye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Rétvári Bence: A kormány mindent megtesz a zsidó közösség biztonságáért

A kormány mindent meg kíván tenni a zsidó közösség biztonságáért, fontosnak tartja, hogy minden zsidó ember biztonságban érezhesse magát Magyarországon – mondta Rétvári Bence (KDNP), a Belügyminisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője csütörtökön Vácon.

A Vác és a Dunakanyar zsidósága deportálásának 79. évfordulója alkalmából, a helyi zsinagógában rendezett megemlékezésen Rétvári Bence beszédében kiemelte: évről évre összegyűlnek, hogy emlékezzenek azokra, akiket Vácról és a környező településekről hurcoltak el, azokra, akik már sosem térhettek haza. Egy ilyen helyi megemlékezésen, amikor élettörténetek és utcanevek hangzanak el, a távoli számokból közeli tragédiák lesznek - fogalmazott.

Közölte: azokra is emlékezni kell, akik ebben az időszakban embereket próbáltak menteni, ilyen volt Slachta Margit és Salkaházi Sára, akik példaképek számunkra, mert egy a mainál sokkal nehezebb helyzetben az életüket kockáztatták.

Hangsúlyozta: lehetett Magyarországon náci és szovjet megszállás, a magyarok nem váltak nácivá, illetve kommunistává, hanem megőrizték a keresztény alapértékeket. Azért is fontos mindig megőrizni ezeket az értékeket, mert a keresztény értékvilág adott erőt az embermentőknek a legszörnyűbb időkben is – mondta.

Rétvári Bence kiemelte:

minden ilyen alkalom felszólítás, hogy vigyázzunk embertársainkra minden időben, mert az emberélet a legfontosabb érték.

 

Kitért rá: Európának azon a részén, ahol az illegális bevándorlás nagy mértékben felerősödött, az antiszemitizmus egy új hulláma jelent meg. Európát békében kell megőrizni, hogy minden zsidó biztonságban érezhesse magát – tette hozzá.

Kijelentette: fontos, hogy minden zsidó ember biztonságban érezhesse magát Magyarországon, ezért mindig fel kell lépni az antiszemitizmus ellen.