Rétvári Bence: Magyarország függetlensége nem lehet alku tárgya

Magyarország függetlensége nem lehet alku tárgya, ezért el kell utasítani a migránskvótákat és migránsgettókat – jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke a Fidesz 30., tisztújító kongresszusán szombaton, Budapesten.

A KDNP országgyűlési képviselője, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese emlékeztetett: a magyar baloldal politikusai – köztük Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely – arról beszéltek korábban, hogy a migránsok képében „békés, integrálódni vágyó, ünneplő tömeg érkezett”, illetve hogy álprobléma a migráció.

A politikus szerint érdemes tisztán látni, hogy „a magyar baloldal Brüsszelben mindent megszavazott, ami a migrációt erősíti, és Budapesten semmit sem szavazott meg, ami az illegális migrációt megakadályozza”.

Ha rajtuk múlna, újranyitották volna a menekülttáborokat Debrecentől Bicskéig, Kiskunhalastól Békéscsabáig és már szinte minden magyar településen élnének letelepített illegális migránsok, a nagyvárosokban pedig nálunk is no-go zónák lennének

 

– fogalmazott.

Emlékeztetett: a kormány konzekvensen azt az álláspontot képviselte, hogy az illegális migráció veszélyezteti a közbiztonságot, az emberek mindennapi biztonságát, márpedig szerinte utóbbi téren nagy eredményeket ért el Magyarország 2010 óta.

Kifejtette: itt van hatályban ”Európa legszigorúbb büntető törvénykönyve”, jelentősen emelték a rendőrök létszámát, két tucat új rendőrőrsöt hoztak létre és megháromszorozták a rendészetre, közbiztonságra rendelkezésre álló költségvetési forrásokat. Az évente elkövetett bűncselekmények száma majdnem a harmadára esett vissza, amivel Magyarország bekerült a világ húsz legbiztonságosabb országa közé – hívta fel a figyelmet.

Közölte:

köszönet illeti a magyar rendőröket és a magyar határvadászokat, ugyanis nyolc év alatt egymillió illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg, és a mai kor végvári vitézei" viszontagságos körülmények között is védik a magyar határt.

 

Emlékeztetett: a magyarok 2015-ben előrevetítették, újra fel fognak épülni az Európai Unió belső határai, ha nem védik meg a külső határokat, hogy a növekvő migráció növelni fogja a terrorveszélyt, a no-go zónák számát, s hogy kerítés nélkül nincs külső határvédelem, valamint, hogy az illegális migrációt előbb-utóbb a szervezett alvilág fogja irányítani.

Magyarországnak igaza lett, „Brüsszel azonban süket a problémákra, és ideológiai vakságban szenved” – mondta, és figyelmeztetett: „most arra lenne szükség, hogy szembenézzünk a valósággal”, és hogy „vegyük elő a józan eszünket, és ne menjünk tovább a hibás úton”.

Kijelentette: Brüsszelben változásra van szükség, és bár Magyarország és Lengyelország tiltakozását Brüsszel erőből lesöpörte, de „jövő év június 9-én már nem lehet lesöpörni az emberek szavazatait”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!