Semjén Zsolt: A Szentlélek jelenléte tapintható volt a pápalátogatáskor

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes volt a Bayer-show vendége, akivel a pápalátogatásról beszélgetett a műsor házigazdája.​​​​

Semjén Zsolt a Bayer-showban - 2023.05.07.

Ferenc pápa látogatása nagyon sokat jelentett az egész magyar nemzetnek. Erről beszélt a miniszterelnök-helyettes a Bayer-showban. Semjén Zsolt azt mondta: minimális különbség van a Szentatya tanítása és a magyar kormány álláspontja között. Ugyanakkor az ellenzék a pápa apostoli útját is próbálta befeketíteni.

Ahhoz, hogy ez a látogatás így sikerült, kellett a Szentatya karizmája és mindenekelőtt a Szentlélek. És a Szentlélek tapintható volt ebben a három napban. Óriási büszkeség az országnak, hogy Ferenc pápa itt járt"

- hangsúlyozta a kereszténydemokrata pártelnök.

Semjén Zsolt emlékeztetett: a Szentatya tanítása és a magyar kormány álláspontja között legfeljebb hangsúlybeli különbségek vannak, hiszen Ferenc pápa megerősített minket többek között a béketörekvéseinkben és a család melletti kiállásunkban is.

Habár a baloldal ismét politikai kérdést csinált a látogatásból és kormánypárti haszonnak nevezte a pápa ittlétét, a magyar embereknek más volt a véleményük. Rendkívül sokan és szeretettel követték Ferenc pápa magyarországi útját - tette hozzá Semjén Zsolt.

A beszélgetést itt tekintheti meg:

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!