Süli János: A paksi atomerőmű bővítése nélkül nincs fenntartható rezsicsökkentés

Paks II. beruházás nélkül nincs fenntartható rezsicsökkentés és biztonságos áramellátás – hangsúlyozta Süli János, a Paksi Atomerőmű fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, a KDNP országgyűlési képviselője kedden a Századvég Rezsi Konferencia című rendezvényen.

Kiemelte: Európában az egekben vannak az energiaárak, miközben a magyar lakosság változatlanul 37 forintot fizet egy kilowattóra áramért.

A magyar lakosság védett az energiapiacon kialakult áremelkedésekkel szemben, és ez jelentős mértékben a Paksi Atomerőműben termelt kedvező árú villanynak köszönhető - tette hozzá.

Süli János kitért arra, hogy az Európai Unió döntése alapján az atomenergia zöldenergiának minősül, így a jövőben támogatott befektetésben lehet atomerőművet építeni az unióban.

A tárcanélküli miniszter szólt arról is, Magyarország jó úton halad afelé, hogy hosszú távon az atomenergia és a megújuló energia révén biztosítsa az ország növekvő áramellátását.

Paks II. beruházás kapcsán Süli János kitért arra, hogy jelenleg mintegy 600 engedéllyel rendelkeznek, és további engedélyek birtokában a projekt a közeljövőben a második fázisba lép.

A miniszter szerint az ukrajnai háború miatt bevezetett szankciók nem veszélyeztethetik a magyar családok energiaellátás-biztonságát.

 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!