Titkosszolgálati jelentés készült a migráció terrorkockázatairól

Titkosszolgálati jelentés készült a migráció terrorkockázatairól – jelentette ki csütörtökön Ásotthalmon Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, aki a dokumentum nyilvánosságra hozatalát kezdeményezi.

A kormánypárti politikus szerint rendszeressé váltak az erőszakos és fegyveres támadások. Mindenkinek látnia kell, mi történik a migráció terén, milyen terrorkockázatok „leselkednek” Magyarországra és az egész kontinensre – tette hozzá.

Kiemelte: a migrációs nyomás fokozódásával a terrorkockázat is fokozódik. Mind a biztonsági határzár, mind pedig az itt szolgálatot teljesítő rendőrök és határvadászok terhelése nő - fűzte hozzá a frakcióvezető.

Kocsis Máté leszögezte,

az Országgyűlésnek és a kormánynak is az az elsődleges felelőssége, hogy megóvja Magyarország minden polgárát, és készen állnak arra, hogy minden további intézkedést megtegyenek ennek érdekében.

 

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke az „egyre szervezettebb” embercsempész-hálózatokra hívta fel a figyelmet. Azt mondta, ezek idén eddig több mint egymilliárd euró (nagyjából 383 milliárd forint) bevételre tettek szert.

Úgy vélekedett, hogy minél szervezettebbek a hálózatok, annál nagyobb erővel próbálnak áttörni a határon a migránsok, és annál inkább megpróbálják „az EU nagyon laza jogi szabályozását kijátszani”.

Az Európai Unió nem abban segít, hogy minél többen tudják védeni a déli határt, hanem azt szeretné, hogy ennél a húsz kilométeres, legostromoltabb szakasznál lehessen benyújtani az összes migrációs kérelem csaknem egyharmadát

 

– fogalmazott az államtitkár.

Rétvári Bence hangsúlyozta, Magyarország óriási erőfeszítést tesz azért, hogy minél kevesebb terrorista jusson be Európába, az EU-tól azonban nem kap segítséget.

A határvédelem megerősítéséről szóló újságírói kérdésre az államtitkár azt válaszolta, fele-fele arányban szolgálnak rendőrök és határvadászok, megmagasították a kerítést, kamerákkal szerelték fel, és jövőre a mesterséges intelligenciát is be fogják vetni annak érdekében, hogy még jobban kiismerhetőek legyenek a migránsok útvonalai.

Sas Zoltán, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke azt mondta, a déli határszakaszra nehezedő rendkívül súlyos migrációs nyomás megoldása a szerb állammal együttműködve tud megvalósulni.

Hozzátette, olyan rendvédelmi együttműködést kell létrehozni, amely képes arra, hogy a határ másik oldalán is fel tudjanak lépni az illegális bevándorlást elősegítő bűnszervezetekkel szemben.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!