Több mint másfél ezren vettek részt a KDNP országos családi napján Héhalmon

Több mint 1500-an vettek részt a Kereszténydemokrata Néppárt hagyományos országos családi napján, melyet ez alkalommal a Nógrád vármegyei Héhalmon tartottak vasárnap.

Augusztus 27. az év egyik legforróbb napja - de ez sem rettentette el a KDNP tagjait és családtagjaikat a héhalmi plébánia mellett megrendezett országos családi naptól.

Az ünnepi katolikus szentmise és református istentisztelet után az esemény megnyitóján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a család fontosságára hívta fel a figyelmet, hangsúlyozva, hogy a nemzet megmaradásának az alapja a család.

HéhalomBablena Ferenc, a párt Nógrád vármegyei szervezetének elnöke reményét fejezte ki, hogy tartalmas napot zárnak, és mindenki feltöltődve fog majd hazatérni.

A szervezők pörkölt- és egyéb ételkülönlegességekkel, hungarikumokkal és nógrádikumokkal is kedveskedtek a résztvevőknek.

Gyerekek

A legkisebbeket egy kreatív, hordókból épülő kisvasút várta egy-egy körre, de családi traktor, különböző vásári játékok, dodzsem, mesehinta, lovasprogramok, könnyű- és népzenei koncertek, táncprodukciók és arcfestés is szórakoztatta a megjelenteket.

A rendezvényről nem hiányozhattak az egészségügyi szűrővizsgálatok sem.

emberek

A kötetlen programok mellett a legnagyobb érdeklődés azonban a Simicskó István parlamenti frakcióvezető, Latorcai Csaba miniszterhelyettes, a KDNP ügyvezető főtitkára, Rétvári Bence miniszterhelyettes, a KDNP alelnöke, Hölvényi György európai parlamenti képviselő, KDNP-alelnök, valamint Nacsa Lőrinc frakciószóvivő részvételével megtartott pódiumbeszélgetést kísérte, ahol a vezető kereszténydemokrata politikusok készséggel válaszoltak a párt tagjai részéről felmerült kérdésekre.

Nagyon fontosak az ilyen programok, ahol a közösség tagjai kötetlenül jól érezhetik magukat,  eszmét és ötleteket cserélhetnek, barátságok köttetnek és erősödnek meg

 

- fogalmazott tudósítónknak a esemény egyik Csongrád-Csanád vármegyei résztvevője.

pörkölt

A rendezvény az esti órákban zárult. A forróság csökkent ugyan valamelyest, az ország minden részéből összegyűlt kereszténydemokrata tagtársak vidám hangulata azonban még az olykor több órás hazaúton is megmaradt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!