Vejkey Imre: Meg kell védeni a családot!

A KDNP frakcióvezető-helyettese kedden az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában a családok támogatásának és védelmének fontosságát hangsúlyozta. Kijelentette: Magyarország és Európa jövőjének közös tartóoszlopa a munka és a család. Magyarország jövője azon múlik, miképpen őrizzük meg a családokat, ezért meg kell védenünk a családot és magát az élethez fűződő jogot is – mondta.

Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. szeptember 28-án (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Hangsúlyozta: a nemrégiben Magyarországon megtartott demográfiai csúcson egyértelművé vált, hogy szűklátókörű az a gondolkodás, miszerint a gyermekvállalás kérdése csak magánügy. Gyermeket vállalni nem csupán családi öröm, hanem egyben út a jövőbe, út a nemzet gyarapodásához, a szociális piacgazdaság fenntarthatóságához – mondta Vejkey Imre.

Ezért – folytatta – a kormánynak kötelezettsége támogatni, hogy minden család annyi gyermeket vállaljon, amennyit szeretne. Nekünk minden család és a minden gyermek számít – jelentette ki.

 

Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár elmondta: a csúcstalálkozón a világ 17 országából több mint 70 előadó vett részt, politikusok, egyházi vezetők, a média, a tudomány és a gazdaság szereplői vitatták meg a család szerepét a 21. században.

Hangsúlyozta: Magyarország 2010 óta minden lehetséges eszközzel támogatja a családokat, úgy, hogy közben „senkinek nem ad életmódtanácsokat”, csak a feltételeket biztosítja ahhoz, hogy ha egy pár gyermeket szeretne, ennek ne legyen anyagi akadálya. Egyedülálló Európában, hogy Magyarország a GDP 5 százalékát fordítja a családok támogatására – jelezte.

Az államtitkár arra figyelmeztetett: ezért is fontos a jövő évi választás, mert ha letérnek erről az útról, akkor - a 2002 és 2010 közötti időszakhoz hasonlóan – „földig lehet rombolni” azt, amit a kormány felépített a családok támogatása érdekében. „Nem fogjuk hagyni, hogy újra elvegyék tőlünk a családok és a gyermekek jövőjét”- jelentette ki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!