Antiszemita botrányt okozott a parlamentben egy jobbikos képviselő - Soltész Miklós, Latorcai János és Nacsa Lőrinc reakciója

A KDNP-s Soltész Miklós szerint a jobbikos Nunkovics Tibor kvázi lezsidózta Deutsch Tamást.

Soltész MiklósSoltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke az Országgyűlés július 14-ei ülésén. Előtérben Harrach Péter leköszönő KDNP-frakcióvezető, mögötte Hollik István (balra) és Nacsa Lőrinc (jobbra) kereszténydemokrata országgyűlési képviselők (Fotó: MTI / Kovács Attila)

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációvezetője is felszólalt ma az Országgyűlésben a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló kormánypárti javaslat vitáján.

A politikus a Fidesz álláspontját ismertetve elmondta, a 750 milliárd eurós uniós hitelfelvételi javaslat jelenlegi formájában elfogadhatatlan a magyar embereknek, mivel az igazságtalanul osztja el a forrásokat. Kiemelte, álságosak a jogállamisági feltételek, mivel azok valójában a tagállamokkal szembeni önkényes politikai zsarolás eszközei a brüsszeli bürokrácia kezében.

Deutsch Tamás elmondta, az ellenzék „buzgó mócsing brüsszelitaként viselkedve” minden energiájával azon van, hogy minél több forrást vegyen el a magyar emberektől.

Az EP-képviselő felszólalását követően a KDNP-s Soltész Miklós kért szót ügyrendben és közölte, amikor a Fidesz politikusa arról beszélt, hogy korábban zsidó származású képviselők listázását kérte a Jobbik, akkor az ellenzéki frakció tagja, Nunkovics Tibor „teljesen egyértelmű szólást, illetve jelet tett”, majd felmutatott az emelvényen szónokló Deutsch Tamásra.

Az Origónak sikerült elérnie a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárát, aki részleteket is elárult.

Elmondása szerint Nunkovics először az orrára, majd pedig Deutsch felé mutatott, és azt mondta, hogy te is az vagy.

Soltész Miklós elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és azt különösen furcsának tartja, hogy az érintett jobbikos képviselő később azzal a magyarázattal próbált védekezi, hogy csak azt akarta mutatni Deutsch Tamásnak, hogy púderes az orra.

Az elnöklő Latorcai János (KDNP) súlyosnak nevezte a jobbikos képviselő kijelentését, amelyet szerinte a Ház meg fog vizsgálni.

Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata frakciószóvivő is reagált Nunkovics Tibor megnyilvánulására.

Jakab Péter pártjából kilépett a Jobbik, de az antiszemiták maradtak 

– fogalmazott a politikus.

Nunkovics Tibor elnézést kért a bekiabálásért, azonban szégyennek minősítette, hogy nem hallották, mit mondott. Közölte, annak tartalma nincs összefüggésben, amit előtte állítottak, és szerinte ezt a jegyzőkönyv is tisztázza majd.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!