Aradszki András: A baloldal megszüntetné a rezsicsökkentés vívmányait

A KDNP frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólalt fel a Házban kedden.

Aradszki András arról beszélt, hogy Pest megyei választókerületének lakói is aggódnak amiatt, hogy a baloldal megszüntetné a rezsicsökkentés vívmányait, korlátozás nélkül beengedné a migránsokat, elvenné a családok támogatását és emelné a magánszemélyeket terhelő adókat.

A baloldalnak nagyon kellene az így befolyó pénz, hogy ki tudják fizetni azokat, akik őket szeretnék hatalomban látni – fogalmazott.

A kormány részéről válaszoló Schanda Tamás, az innovációs tárca államtitkára azt felelte, hogy a baloldal valóban megszüntetné a rezsicsökkentést is, és nem véletlen, hogy Márki-Zay Péter is támadja azt. A baloldal miniszterelnök-jelöltje cinikusan azt mondja, hogy az emberek inkább használjanak kevesebb vizet, gázt és áramot, vásároljanak kisebb autót – tette hozzá a KDNP alelnöke.

Schanda Tamás

Márki-Zay Péter támogatja Brüsszel energiaár-emelési terveit és folyamatosan piaci árszabályozást követel, ahogy azt is közölte, hogy nem támogat semmiféle szociális komponenst a benzinárban – emelte ki a miniszterhelyettes, hozzátéve: a kormányfőjelölt a migráció kérdésében is a „baloldal kottájából játszik”.