Aradszki András: Fenn tudja-e tartani a kormány a rezsivédelmet?

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője arról beszélt kedden a parlamentben, hogy március végén a parlament döntött a kormánypártok által benyújtott békepárti határozati javaslatról, valamint a költségvetés módosításáról szóló törvényjavaslatról, ami a rezsivédelmi költségek módosítását tartalmazta. A baloldal nem szavazta meg sem a békepárti határozat, sem a költségvetés módosítását célzó javaslatot.

A dollárbaloldal tehát ismét nemet mondott a rezsicsökkentés, a családok, a munkahelyek, a nyugdíjasok és az ország védelmére. A költségvetés módosítása ugyanis arról is szólt, hogy az egyre inkább elhúzódó háború, szankciós energiaválság okozta megváltozott körülményekre figyelemmel a Rezsivédelmi Alap 670 milliárd forintos keretét 2580 milliárd forintra emelték, biztosítva, hogy a magyar emberek az átlagfogyasztás mértékéig továbbra is védett áron tudjanak majd hozzájutni a legfontosabb energiahordozókhoz.

Aradszki András azt kérdezte, hogyan tudja a kormány fenntartani a rezsivédelmi intézkedéseket az elhúzódó energiaválság időszakában.

Koncz Zsófia államtitkár válaszában a kormány legfontosabb feladatának nevezte, hogy az ukrajnai háború idején biztosítsa az energiaellátást és fenntartsa a rezsivédelmet. Hozzátette: a szankciós infláció eddig 4 ezer milliárd forintot vett ki a magyar emberek zsebéből.

A kormány a múlt heti ülésén megállapította, hogy minden forrás rendelkezésre áll a lakossági rezsicsökkentéshez.

Aradszki András a választ elfogadta, jelezve, a kormány intézkedései biztosítják a kiszámíthatóságot a világban uralkodó bizonytalan helyzet ellenére.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!