Aradszki András: Hogyan segíti az embereket a hitletörlesztési moratórium meghosszabbítása?

Aradszki András (KDNP) az Országgyűlésben azt kérdezte, hogyan segíti az embereket a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítása? Fontos, hogy a koronavírus járvány elleni küzdelem során az életek védelme mellett a gazdaságot és a családokat is támogassák - emelte ki.

 

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője

Felidézte: a kormány márciusban hiteltörlesztési moratóriumot hirdetett, és ez sok millió embernek hozott könnyebbséget. Azt kérdezte, ezt a lehetőséget hányan vették igénybe, illetve a most bejelentett hosszabbítással hányan élnek majd várhatóan?
    
Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára közölte: első körben a kormányzati döntés 1,6 millió adóst érintett, és 2000 milliárd forintos megtakarítást jelent a vállalkozásoknak és családoknak az év végéig. Jelezte: a világjárvány további hatásait, a várható gazdasági nehézségeket és következményeket látva a kormány gazdasági operatív törzzsel együtt arról döntött, hogy 2021. június 30-ig meghosszabbítja a hiteltörlesztési moratóriumot. A döntés 752 ezer embert, és az adott vállalkozások 15-20 százalékát érinti, így 400-450 milliárd maradhat a cégeknél - ismertette.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!