Aradszki András: A KDNP támogat minden, éghajlatváltozással szemben fellépő intézkedést

Az Országgyűlés szerdán megkezdte az egyes klímapolitikai tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat általános vitáját.

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettes

Az egyes klímapolitikai törvények módosításának általános vitájában Kaderják Péter, az innovációs és technológiai tárca parlamenti államtitkára elmondta, két jogszabályt jogharmonizációs okokból kell megváltoztatni.
    
Ilyen az ENSZ éghajlatváltozásról szóló keretegyezménye, valamint az üvegházhatású gázok közösségi kereskedelmi rendszerében való részvételről szóló megállapodás végrehajtásáról rendelkező jogszabály. Utóbbi kapcsán azt hangsúlyozta: bizonyos feltételek teljesülése esetén a tagállamok kihagyhatnak egyes létesítményeket a rendszerből, a módosítás ennek a keretszabályait teremti meg.
    
Kitért arra is: a javaslat kis mértékben módosítja a földgáz biztonsági készletezéséről szóló törvényt is, biztosítva, hogy ezen a területen is érvényesüljön a legkisebb költség elve.
    
Emellett a jövőben csak a lakossági felhasználás után lehetne visszaigényelni a szakszövetségnek fizetett tagi hozzájárulást, így azonos költségekkel nagyobb mennyiségű földgáz tárolására nyílik lehetőség szükség esetén.

KDNP: a törvényjavaslat igazodik az európai trendekhez

Aradszki András (KDNP) kifejtette: fontos részletszabályokról van szó, amelyek előremutatóak, Magyarország ugyanis megfelel velük az EU-s követelményeknek, a törvényjavaslat igazodik az európai trendekhez.

Magyarország a klímavédelemben összhangban cselekszik az EU-val, aminek ékes példája volt a párizsi klímaegyezmény elfogadása - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az EU Párizsban határozott kiállást tanúsított a klímavédelem mellett, és felhívta a figyelmet arra, hogy sorsdöntő időszak előtt állunk.

A KDNP a jövőben is támogat minden olyan intézkedést, amely az éghajlatváltozással szemben fellép - közölte a kereszténydemokrata politikus.

Az Országgyűlés egyes klímapolitikai tárgyú törvények módosításáról szóló javaslatról, valamint az atomenergiáról szóló törvény és a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló előterjesztésről vitázott szerdai ülésén.

Aradszki András, a KDNP vezérszónoka kiemelte: a törvényjavaslat olyan kérdésekről szól, amelyek 2014 óta folyamatosan aktuálisak. Rámutatott: nyilvánvaló, érdeke Magyarországnak olyan erőművet építeni, ami hosszú távon garantálja az ország energiaellátását. Fontos emellett, hogy a klímavédelmi szempontoknak is meg tudjanak felelni - jegyezte meg a KDNP-s politikus.
    
Hozzátette: világszerte elfogadott, hogy nukleáris energia nélkül nem lehet hatékonyan fellépni a klímaváltozás ellen.
    
A KDNP támogatja a javaslatot - jelezte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!