Aradszki András: Milyen szakaszban van az uniós költségvetés tervezése?

Aradszki András (KDNP) azt mondta az országgyűlésben, hogy a következő uniós költségvetés igazságtalan és Magyarország számra elfogadhatatlan. A következő pénzügyi ciklusban 24 százalékkal akarják csökkenteni a magyar uniós forrásokat, a finn soros elnökség javaslata pedig további harmincmilliárd euróval csökkentené a kohézióra szánt összeget - tette hozzá.

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettes
    
Amennyiben megvalósul az uniós javaslat, az Magyarország és a régió számára is büntetés lenne - jelentette ki.
    
Milyen szakaszban van az uniós költségvetés tervezése, abból Magyarország számára mi az ami elfogadható, és mi az ami nem? - kérdezte.
    
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára súlyosan problematikusnak, politikailag motiváltnak és igazságtalannak nevezte az uniós javaslatot. Emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök négy területet nevezett meg, amelyeken változtatni kell egy igazságos és elfogadható uniós költségvetés érdekében.
    
A bevételi oldalon átláthatóságra és egyszerűsítésre van szükség és meg kell szüntetni a Nagy-Britannia kérésére kialakított, de már indokolatlan korrekciós rendszert - közölte. A kohéziós politikára áttérve azt mondta, racionális gazdasági indokok miatt is szükséges a kevésbé fejlettek támogatása.
    
A javaslat alapján azonban jelentősen csökkennének a kohéziós források és Magyarország szenvedné el a legnagyobb, 24 százalékos forrásvesztést, ami teljes mértékben elfogadhatatlan - jelentette ki az államtitkár.
    
Azt is bírálta, hogy az új végrehajtási szabályok súlyos terheket rónának a kedvezményezettekre, miközben növelnék az adminisztrációs kiadásokat. Magyarország nem fogadja el a jogállamisággal, a migrációval vagy a szociális jogok európai pillérével kapcsolatos új feltételek bevezetését - szögezte le.
    
A képviselő a választ elfogadta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!