Átadták a gazdagréti tanuszodát

Nettó egymilliárd forintos költségvetési forrásból alakították ki a hétfőn átadott 1300 négyzetméteres, 80 fő befogadására alkalmas, két tanmedencés gazdagréti tanuszodát. A létesítményt a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kerület országgyűlési képviselője avatta fel hétfőn.

Gulyás GergelyGulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntőjében kiemelte: ahhoz, hogy a magyar úszósport nemzetközi sikereinek lehetősége hosszú távon biztosított legyen, szükséges, hogy mindenki sportolhasson, aki akar.

A tárcavezető ezért helyes célkitűzésnek nevezte, hogy

járásonként vagy legalábbis járásnyira mindenkitől legyen tanuszoda, és minden gyermeknek legyen lehetősége az iskolai oktatás keretében sportolni.

Ezt a célkitűzést bővíti és szakmai tartalommal tölti meg a Magyar Úszó Szövetség programja – fűzte hozzá.

Gulyás Gergely a gazdagréti beruházásról szólva elmondta, hogy a helyiek 30 éves álma vált valóra: két iskola állandó jelleggel és további kerületi iskolák is használhatják majd azt. A tanuszoda olyan közkedvelt hellyé fog válni, ahová „nagyon sokan, nagyon szívesen fognak járni” – jegyezte meg.

A fővárosban tapasztalható közlekedési dugókra és a Lánchíd felújítására utalva a tárcavezető ironikusan úgy fogalmazott: „jobb, hogy ha lassan úszni is megtanulunk. Mindenkit biztatok arra, hogy ne mondjon le a közlekedésnek erről a formájáról sem. Lehet, hogy egyszer még szükség lesz rá” – tette hozzá.

Gazdagréti tanuszodaJuhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a kormány minden, a fiatalok testi és lelki fejlődését szolgáló kezdeményezést támogat. Úgy folytatta, hogy az 1300 négyzetméteres gazdagréti tanuszoda teljes egészében költségvetési forrásból valósult meg, üzemeltetését szintén az állam állja.

Szavai szerint a kormány elkötelezett amellett, hogy a köznevelésnek megfelelő infrastrukturális hátteret biztosítson. „Ehhez

az egész országban tantermeket, tornatermeket, tanuszodákat és komplett iskolákat létesítünk"

– mondta, jelezve: országszerte eddig 22 tanuszoda készült el, jelenleg 20 létesítmény építése van folyamatban és további 40 áll tervezés alatt.

Simicskó IstvánSimicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője a megvalósult beruházást méltatva a többi között arról beszélt, hogy a kerület 435 négyzetméter vízfelülettel gazdagodott. Kitért arra

a kormány számára kiemelten fontos, hogy minden magyar gyermek megtanuljon úszni.

Megjegyezte, évente 150-200 ember fullad vízbe Magyarországon. Közlése szerint a keddtől már sportolni vágyókat fogadó intézmény oktatási feladataiban Darnyi Tamás olimpiai bajnok úszóiskolája is szerepet kap.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a közelmúlt uszoda-beruházásait méltatva azt hangsúlyozta, hogy az egészség szempontjából „az úszás az első sport, amit választani kell”. Egyúttal jelezte, hogy az úszóprogram bástyáinak tekintik az új tanuszodákat.

Az eseményen elhangzott, hogy a kisebbik tanmedence 10-szer 6, a nagyobbik pedig 25-ször 15 méteres, utóbbi mélysége csaknem két méter.

Gazdagréti tanuszoda

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!