Azbej Tristan egyetért Macronnal: Franciaország és Magyarország tényleg különbözik

Büszke vagyok arra, hogy mindkét országhoz kötődöm, és abban is egyetértek Emmanuel Macron elnök úrral, hogy a Magyarország és Franciaország különböznek egymástól - idézi Azbej  Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár Facebook-bejegyzését a Vasárnap.hu.

Azbej Tristan

Azbej Tristan úgy fogalmaz: Ha viszont feltétlenül a különbségeket keressük, akkor legyünk tárgyilagosak.

Felidézi, hogy míg  a franciáknál átlagosan három templomot támadnak meg naponta, addig Magyarországon 1000-nél is több felújított templomnál tartunk; A Franciaország támogatja az illegális migráció, a Hungary Helps – Magyarország segít programon keresztül a magyarok helybe viszik a segítséget; miközben Franciaországban mindennapossá váltak az erőszakos antiszemita támadások , aközben nálunk reneszánszát éli a zsidó kulturális és hitélet.

Azbej Tristan

Az államtitkár mindezt arra reagálva írta, hogy a francia elnök, Emmanuel Macron pénteken egy interjúban azt nyilatkozta: Nem kielégítő a jelenlegi helyzet Franciaországban, “de ettől ez még nem tesz minket illiberálissá. Mi nem vagyunk Magyarország vagy Törökország vagy valami hozzájuk hasonló. Nem hagyhatom, hogy azt állítsák, hogy szabadságjogokat veszünk el.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!