Azbej Tristan: Karácsonykor is fontos gondolnunk arra a több százmillió keresztény emberre, akik a hitük miatt szenvednek hátrányos megkülönböztetést

Hamarosan azok a napok köszöntenek be, amikor a családok összegyűlnek, a barátok együtt ünnepelnek. Ilyenkor is fontos gondolnunk azonban arra a több százmillió keresztény emberre, akik a hitük miatt szenvednek hátrányos megkülönböztetést, fenyegetést, üldöztetést – hívta fel a figyelmet Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke Facebook-videójában.

Azbej

Karácsonyra, Krisztus születésének ünnepére készül a keresztény világ. Az adventi koszorúkon már égnek a hit, a remény és az öröm gyertái.

– kezdte a videót Azbej Tristan. Az államtitkár felhívta a figyelmet, több százmillió keresztény kényszerül sokszor félelemben, titokban ünnepelni a Megváltó születését és gyakran a karácsonyi istentiszteletek is az erőszakos támadások célkeresztjébe kerülnek.

Kiemelte, Magyarország idén is számos alkalommal sietett a szélsőségek által megtámadott keresztény emberek megsegítésére. Nigériától a Fülöp-szigetekig, Kongótól Szíriáig közvetítettük a magyar emberek szolidaritását, sőt, első ízben kellett Európában segítséget nyújtanunk, miután egy spanyoroszági katolikus templomot szélsőséges támadás ért – fogalmazott Azbej Tristan.

A teljes videó IDE KATTINTVA nézhető meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!