Azbej Tristan: Össztűz alatt a keresztény szabadság – álljunk fel a sáncokra!

Egyszerre százfelől éri támadás a keresztény civilizációt. Elhallgattatás, kirekesztés, templomrombolások, merényletek, munkatáborok, népirtás. – Ez nem az ötvenes évek kommunizmusa, hanem napjaink gyakorlata, amely a keresztények ellen irányul Észak-Koreától kezdve a Közel-Keleten át Afrikáig.

Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára

És igen, tegyük hozzá: a nyugati országokig, ahol a keresztényellenesség egyre erőszakosabb formái jelennek meg a felsoroltak közül. Itt nem valamiféle összeesküvés-elméletről van szó, hanem sokkal inkább összeesküvés-gyakorlatról: ilyen kézzelfogható támadássorozatot ugyanis nem lehet csak úgy kitalálni. Nem lehet kérdés, hogy mindez egész Európa számára sorsdöntő jelentőségű kihívás, mert ha támadás éri a gyökérzetet, az azoknak is ártalmas, akik a gyökerekből eredeztetik életüket. Mi, magyarok legalábbis, ezer év távlatából így tekintünk a kereszténységre és a most zajló eseményekre.

Az elmúlt időszakban következetesen különbséget tettem a keresztényüldözés és a keresztényellenesség között, mert kétségtelenül más szintű, mértékű és módszerű támadásokról van szó. A Gyurcsány-párti Niedermüller Péter gyalázkodásait nem lehet egy lapon említeni az észak-koreai állami terrorral, ahol munkatáborokban sínylődnek azok, akik keresztény hitüket megvallják; a nyugat-afrikai népirtásokkal, ahol 2015 óta több mint hatezer keresztény halt vértanú halált a dzsihadisták keresztényellenes támadásai miatt. Azonban a most zajló eseményeken tetten érhetjük azt, ahogyan az eddig szellemi természetű üldöztetést már Nyugaton is fizikai erőszak váltja fel szobordöntések, templomgyújtogatások formájában.

Az erőszakot néha külön-külön, néha perverz szövetségben szüli az úgynevezett politikai korrektség véleménydiktatúrája és a politikai iszlamizmus. Ezt a két ideológiát természetükből fakadóan semmi más nem tartja össze egymással, csak a kereszténység iránti megvető gyűlölet.

A PC diktatúra nem riad vissza semmitől sem, most például a rasszizmus elleni küzdelem leple alatt szít felülről irányítva etnikai feszültséget fehérek és színes bőrűek között, és járulékos kárként pusztít el minden olyan értéket, ami igazodási pont és biztos alap lehet egy emberi közösség életében.

Egy mozgalom értékét az határozza meg, hogy mennyire áll az építés és a fejlődés szolgálatában. A Black Lives Matter nem épít, csak rombol. Nem mozgalom, hanem milícia, amely megfélemlít és pusztít. Nem aktivisták, hanem anarchisták, akik legújabb fundamentalista fehér- és keresztényellenes politikai mozgalomként rontanak rá a keresztény értékekre és életekre.

Mondjuk ki és nézzünk szembe vele: a keresztény civilizáció támadás alatt áll!

Ez a folyamat Magyarországra is betüremkedett, és megjelentek az egyre bárdolatlanabb, kereszténygyalázó kijelentések (a szomorú teljesség igénye nélkül a DK-s Niedermüller Pétertől, Homonnay Gergelytől, és a szintén DK-s Vágó Istvántól). Velük együtt színre léptek az ellenzéki politikai keresztények is, akik a legalpáribb vallásgyalázás esetén is szerecsenmosdatással próbálják feloldani a kognitív disszonanciájukból fakadó belső feszültségeiket. Ők azok, akik képmutató módon a Hagia Sophia ügye kapcsán hirtelen megtalálták magukban a harcos keresztényvédőt, de egy könnycseppet nem ejtettek az afrikai népirtások több ezer keresztény mártírjáért és áldozatáért. Ugyanezen képmutató keresztényvédők tapsolnak az Antifa és a BLM templomromboló anarchistáinak.

Ezek a performanszok ez esetben viszont édeskevesek és hiteltelenek is. Lózungok, politikai tőkekovácsolásra sem elégségesek, nemhogy a népirtásnak kitett keresztény közösségek megmentésére.

Ehelyett cselekvésre van szükség, mert a tetteknek van igazi ereje. Magyarország Kormánya cselekvő kormány, tétlenséggel minket legkevésbé sem lehet vádolni, és ezt még legnagyobb kritikusaink sem szokták tagadni. A Hungary Helps Programon keresztül, ahol lehet, életeket mentünk, a közel-keleti kereszténység utolsó mentsváraiban segítünk megmaradni és visszatérni.

De most érkezett el az a pont, hogy kiálljunk a sáncokra Nyugaton is. Mert a keresztény civilizáció gyökérzete után most a kereszténység lombjait akarják lemetszeni.

Itt az ideje, hogy ha lerombolnak egy templomot, mi felépítsünk kettőt; ha támadják a családokat, mi a családokra építsük a jövőnket; ha támadják a nemzeteket, akkor mi szálljunk szembe a nemzetellenes, nihilista erőkkel a magyar szabadságért, hívják a globalistákat akár brüsszeli bürokratáknak, vagy liberális jogvédőknek.

Mert ez az egész erről szól: a keresztény szabadságunkról, arról, hogy azok maradhassunk szabadon, akik voltunk és vagyunk.

 

Azbej Tristan

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!