Azbej Tristan: Támogatjuk a migránsok által szétvert templomok helyreállítását!

Migránsok templomokat gyaláznak meg a görögországi Leszbosz szigetén. A migrációt támogató szervezetek és politikusok ezt a keresztényellenes, antiszemita, a nőket elnyomó, a nyugati értéket tagadó eszmét akarják behozni Európába, ami ezen támadássorozat hátterében is meghúzódik - írja Facebook profilján Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

Migránsok által szétvert templom a görögországi Leszbosz szigetén (Forrás: Azbej Tristan Facebook oldala)

Az államtitkár kifejti, „Magyarország ellenáll a migrációnak, amivel nem csak magunkat, hanem az egész európai kultúrát és az Európai Uniót védelmezzük. Akkor is így teszünk, ha ezért a brüsszeli politikusoktól nem támogatást, hanem hátbatámadást kapunk. Akkor is így teszünk, ha emiatt folyamatos támadás alatt állunk a migrációt támogató Soros-hálózattól, és azok kapcsolt részeitől, mint például a Magyar Helsinki Bizottság / Hungarian Helsinki Committee, az Amnesty International Magyarország vagy a Migration Aid."

Azbej TristanMigránsok által szétvert templom a görögországi Leszbosz szigetén (Forrás: Azbej Tristan Facebook oldala)

„Nem engedjük, hogy kereszténység a legüldözöttebb vallás legyen Európában! Nem engedjük, hogy szent helyeinket, kegyhelyeinket, templomainkat bárki is feldúlja!" – hangsúlyozza a politikus, végezetül pedig megállapítja: „a magyar kormány éppen ezért támogatja a Hungary Helps - Magyarország segít programon keresztül a meggyalázott görög templomok helyreállítását!"

A Miniszterelnökség közleménye

Migránsok által megrongált görög templomok helyreállítását támogatja a Hungary Helps Program

Magyarország Kormánya a Hungary Helps Program keretében 10 millió forinttal járul hozzá a görögországi Leszbosz szigetén illegális bevándorlók által megrongált templomok helyreállításához.

Idén már több keresztény szent helyet is megtámadtak a szigeten tartózkodó migránsok, ily módon tiltakozva amiatt, hogy a görög hatóságok megakadályozzák az Európa távolabbi országaiba irányuló illegális migrációjukat. A vandalizmus következtében számos liturgikus tárgy és a templomok bútorzata is súlyosan megrongálódott.

A Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata a hazai görög nemzetiség képviseletében megkereste a Miniszterelnökséget, hogy támogatást kérjen a kápolnák helyreállításához. Magyarország határozottan kiáll a vallásszabadság és a keresztény kultúra védelme mellett. Valljuk, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni.

Az adományt a Hungary Helps Program keretében Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár és Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár adják át a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatán keresztül a leszboszi templomok helyreállítására.

(Miniszterelnökség)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!