A baloldal saját szavazói életét veszélyezteti oltásellenes kampányával

A Országgyűlés keddi plenáris ülésen köszöntötték a súlyos koronavírus-fertőzésből felgyógyult és parlamenti munkájához visszatérő Aradszki Andrást, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettesét. A KDNP nevében napirend előtt Hollik István a koronavírus-járvány elleni védekezés témájában szólalt fel.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője arról beszélt: az oltás a megoldás a vírus ellen, ugyanakkor már tavaly év végén nyilvánvalóvá vált, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés megbukott. A kormány ezért tárgyalni kezdett a keleti vakcinák beszerzéséről, így Magyarország mára lényegesen jobban áll átoltottságban, mint az EU országai – tette hozzá.

Hollik IstvánHollik István, a KDNP országgyűlése keddi, napirend előtti felszólalása közben (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Szerinte ugyanakkor a baloldal végig „gáncsolta” a járvány elleni védekezést, diktatúrát kiáltva nem adta meg a szükség felhatalmazást a kormánynak, álhíreket, kamuvideókat gyártott, később pedig oltásellenes kampányba kezdett, először direkt, majd „sunyi módon”.

Hollik István felhívta figyelmet egy közvélemény-kutatásra, amely szerint az ellenzéki pártokat támogatók sokkal elutasítóbbak a keleti oltásokkal szemben, mint a jobboldali érzelmű szavazók. Vagyis a baloldal saját szavazói életét veszélyezteti oltásellenes kampányával – mondta. A kereszténydemokrata honatya arra kért mindenkit, hogy ne higgyenek az oltásellenes baloldalnak.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: jelenleg a beoltottak száma meghaladja a 3 millió 600 ezer főt, a magyar lakosság 37 százaléka oltást kapott, ami közel kétszerese az EU-s átlagnak. A miniszterhelyettes arra buzdított mindenkit, hogy regisztráljon és vegye fel az oltást.

Schanda TamásSchanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese, a KDNP alelnöke az Országgyűlés 2021. április 27-ei ülésén (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

A kereszténydemokrata politikus úgy értékelt: a baloldal semmit sem segít a magyar embereknek, és még egy ilyen súlyos világjárványt is képesek voltak „olcsó politikai haszonszerzésért” kihasználni. Schanda Tamás szerint ha a baloldali pártokon múlt volna, Magyarország „hátul kullogna” az oltások tekintetében és sokkal többen haltak volna meg a járványban.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!