„A baloldal a sajtószabadság ellensége”

Az ellenzék élesen bírálta szerdán az Országgyűlésben azt a kormánypárti képviselők által benyújtott törvényjavaslatot, amely bizonyos feltételekkel dekriminalizálná a rágalmazást és a becsületsértést, ha azt a közügyek szabad megvitatása körében, sajtótermék vagy médiaszolgáltatás útján követik el. Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka ugyanakkor ezzel kapcsolatban rámutatott: a baloldal a sajtószabadság ellensége.

Mindig is tudtuk, hogy a baloldal a sajtószabadság ellensége – kezdte felszólalását Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője, aki arra emlékeztetett: 2013-ban a kormánypártisággal nem vádolható Átlátszó munkatársai kérték a dekriminalizációt, és az Európa Tanács korábbi főtitkára is támogatta azt.

Nacsa Lőrinc

Emlékeztetett: a magyar alaptörvény kiemelten fontos alkotmányos értékként kezeli a véleményszabadságot. Számos nyugat-európai országnál sokkal jobban állunk – jelentette ki a képviselő, aki szerint a nyugat-európai média az 1990 előtti Magyarország világához hasonlóan hallgat el ügyeket.

Nacsa Lőrinc arra hívta fel a figyelmet, hogy a kezdeményezés az Emberi Jogok Európai Bírósága az Alkotmánybíróság következetes gyakorlatával összhangban áll, tovább erősíti a véleményszabadságot. Elfogadhatatlannak nevezte a munkájukat végző újságírók kriminalizálását.

A baloldal „elég sajátosan értelmezi a sajtószabadságot”, mert a kormányoldalt vagy a kereszténységet lehet gyalázni, de amikor őket bírálják, az már nem tetszik nekik, azt betiltanák – értékelt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!