A baloldal támadja a koronavírus elleni védekezést

A KDNP nevében Hollik István szólalt fel napirend előtt hétfőn az Országgyűlésben.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben napirend előtt arról beszélt, hogy a hétvégén az ország az élet újabb szeletét kaphatta vissza, mivel a beoltottak száma elérte a négymilliót. Szégyenteljesnek nevezte ugyanakkor azokat a jobbikos képviselőket, köztük Szilágyi Györgyöt, akik a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban sárga csillagot és koncentrációs tábort emlegettek. Szerinte ez bizonyítja, hogy a jobbikosok „hiába dörgölőztek hozzá Gyurcsány Ferenchez”, a Jobbik egy antiszemita párt maradt.

Elmondta, hogy miközben mindenki a koronavírus-járvány elleni védekezéssel van elfoglalva, addig a baloldal a Gyurcsány Ferenc által koreografált előválasztásnak nevezett bohózattal foglalkozik, emellett támadja a védekezést, s nem fogja megszavazni a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Az ellenzéki képviselők keleti vakcinákkal kapcsolatos nyilatkozatait idézve oltásellenességgel vádolta az ellenzéket.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc korábban élesen elhatárolódott a Jobbiktól, most viszont azt kérte a párttól, támogassák az előválasztáson feleségét, Dobrev Klárát, a DK miniszterelnök-jelöltjét.

Rétvári BenceRétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 3-án (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

A KDNP alelnöke közölte: a Jobbik – ami azért jött létre, hogy Gyurcsány Ferencet elszámoltassa – most azon dolgozik, hogy Gyurcsány Ferencnek minél tovább mentelmi joga legyen, soha ne legyen elszámoltatható. Szerinte a baloldalnak nem fontos a járvány elleni védekezés, sőt inkább azt szeretné, hogy minél inkább elhúzódjon a járvány, mert annál nagyobb eséllyel nyerhet a 2022-es választáson.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!